Haşişul este drogul de criză pentru tinerii focşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările le fac viaţa „roz” consumatorilor săraci.
Ţigările le fac viaţa „roz” consumatorilor săraci.

Peste o jumătate de kilogram de droguri de risc au fost adunate de prin cluburi şi discoteci în 2009.Cele mai căutate substanţe stupefiante în rândul focşănenilor sunt haşişul şi canabisul, în condiţiile în care amatorii de senzaţii tari nu îşi mai pot permite cocaină sau ecstasy.

Criza economică şi-a pus profund amprenta şi asupra consumului de droguri, inclusiv în ceea ce priveşte natura şi calitatea stupefiantelor distribuite pe piaţa vrânceană.

Dacă în alţi ani consumatorii versaţi îşi mai puteau permite să dea câteva milioane de lei vechi pentru un gram de cocaină ori câteva pastile de ecstasy, în 2009 oferta s-a axat pe substanţe mai ieftine, precum haşişul şi canabisul, în general sub formă de ţigaretă.

Doi dealeri de „batoane", arestaţi în septembrie

Cea mai mare cantitate de droguri confiscată în Vrancea în acest an a fost formată din sute de batoane de haşiş, depistate în cadrul a două flagranturi simultane în Piaţa Moldovei şi în faţa Teatrului Municipal „Mr. Gheorghe Pastia".

Atunci, Poliţiştii de la Crimă Organizată au găsit asupra mai multor tineri din Focşani 214 grame de haşiş sub formă de batoane, ce urmau a fi plasate în diverse locaţii din oraş. „Sunt căutate în general ţigările pentru că sunt mai ieftine însă este preferat haşişul întrucât, spun consumatorii, este mai puternic decât marijuana. Batoane de haşiş prepară în general consumatorii înrăiţi pentru că sunt mai scumpe însă pot consuma în ce concentraţie vor", ne-a declarat şeful BCCOT Vrancea, comisarul Costel Manea.

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate şi Terorism din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vrancea au confiscat în acest an 223 de grame de haşiş, 218 grame de canabis (marijuana) şi 31 de ţigarete.

Preţuri pentru toată lumea

Printre consumatori şi comercianţi se află persoane din toate categoriile sociale, atât bogaţi cât şi săraci care vând lucruri din casă pentru a-şi lua doza.

Gramul de haşiş costă 100 de lei iar cine nu îşi permite să cumpere un baton ce poate ajunge la mai mult de 1.000 de lei, se limitează la ţigări cu 30 de lei bucata. Consumatorii mai săraci se limitează la canabis cu 50 de lei gramul.

Unităţile de învăţământ, puncte de comercializare

În Focşani, drogurile, indiferent de natura lor, nu se vând doar în baruri şi discoteci ci şi la internet cafe-uri, licee sau chiar şcoli generale.

Mai mult, numărul consumatorilor sub 20 de ani creşte de la an la an. Ofiţerii BCCOT Vrancea au întocmit în acest an 11 dosare penale pentru consum şi trafic de droguri dar şi pentru introducerea drogurilor în ţară. În cele mai multe cazuri, drogurile provin din Italia dar şi din Bucureşti sau Galaţi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite