Hârtia igienică, verificată la numărul de straturi de comisarii de la Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii au desfăşurat o acţiune tematică de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor din hârtie de tipul prosoape, şerveţele, batiste, hârtie igienică, role cu utilizare casnică multiplă.

Cu această ocazie, au fost verificaţi 16 operatori economici , atât producători de pe teritoriul judeţului Vrancea, cât şi distribuitori en-gross şi comercianţi en-detail.

La toţi operatorii economici controlaţi s-au constatat abateri de la prevederile din domeniul protecţiei consumatorilor, în principal abateri de informare a consumatorilor.

Astfel, 60% din totalul produselor verificate au prezentat abateri de etichetare şi informare a consumatorilor. Spre exemplu, s-a constatat că lipseşte adresa producătorului/ambalatorului/ distribuitorului; nu sunt indicate numărul de straturi, dimensiunile, greutatea pe suprafaţă; nu se precizează compoziţia : celuloză sau fibre reciclate.

De asemenea, s-a constatat utilizarea unor mărci de conformitate în mod nejustificat; erau înscrise pe etichete abateri mult mai mari decât cele reglementate , comparativ cu greutatea produsului, nu sunt traduse în limba românã informaţiile de prezentare şi caracterizare a produselor verificate sau acestea sunt traduse incomplet; nu erau afişate preţurile practicate.

„În urma acţiunii tematice de control , s-au oprit temporar de la comercializare produse în valoare totală de 7813 lei , pentru abaterile constatate fiind aplicate 15 avertismente şi 7 amenzi contravenţionale în valoare totală de 15.000 lei", se arată într-un comunicat de presă al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite