Guvernul taie, Primăria comunei Milcovul pune la loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din comuna Milcovul au aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea de suplimente salariale celor şase funcţionari ai primăriei, din veniturile proprii ale instituţiei.

„Majorările sunt cuprinse între un leu şi 1.000 de lei. Vom plăti aceşti bani numai dacă sunt fonduri la buget. Deocamdată nu am făcut repartizarea sumelor, ci am trimis hotărârea la Prefectură, pentru avizul de legalitate", ne-a declarat Ivan Chirilă, primarul comunei Milcovul, care ne-a lăsat să înţelegem că cei mai mulţi bani, respectiv 1.000 de lei, vor intra în buzunarele secretarului comunei, Păuna Mălureanu.

Aceasta s-a simţit deranjată că ne interesăm de subiect şi a refuzat să ne spună care sunt veniturile din salarii pe care le ridică lună de lună de la primărie. „Prin hotărârea consiliului local nu facem altceva decât să intrăm şi noi în rândul lumii", s-a justificat Păuna Mălureanu.

Suplimentele, declarate legale

În schimb, consilierul local Mihai Pârlog, care a părăsit sala de şedinţă când proiectul a fost supus la vot, spune că majorările sunt nejustificate.

„La începutul anului, primarul ne-a informat în scris că nu sunt bani pentru majorarea salariilor. Din ce am văzut, secretarul comunei a încasat şi peste 5.000 de lei/lună, din care 2.700 lei salariul de bază şi diferenţa sunt sporuri. Este jenant în condiţiile în care contribuabilii care plătesc taxe şi impozite au venituri de 350 de lei/lună", spune Mihai Pârlog.

Subprefectul Vincenţiu Micheci spune că se va pronunţa după ce va vedea hotărârea.

„Probabil că e acelaşi lucru ca în cazul primăriilor de la Gologanu şi Jariştea, unde am dat aviz de legalitate", ne-a precizat Vincenţiu Micheci.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite