Gheorghe Mărmureanu: “Zona seismică din Vrancea e liniştită ca un motan care toarce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este replica dată de directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului omologilor săi ucraineni, care au prognozat un cutremur de mare intensitate în Vrancea.

Seismologii din ţara vecină au prognozat la începutul acestei săptămâni că în viitorul apropiat Ucraina va fi lovită de un cutremur major, principala ameninţare venind din zona seismică Vrancea.

"De mult timp nu au fost astfel de cutremure, iar ciclul lor de repetiţie se apropie de final, de aceea putem să ne aşteptăm, în principiu, că astfel de cutremure se vor resimţi şi pe teritoriul nostru. Seismele din zona Vrancea comportă un pericol major pentru clădirile foarte înalte din cauza vibraţiilor de înaltă frecvenţă", a declarat directorul adjunct al Institutului de Geofizică S.I.Subbotin, Aleksandr Kendzer.

În replică, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, prof. dr. Gheorghe Mărmureanu ne-a declarat în această dimineaţă că la momentul de faţă nu există niciun risc major de producere a unui cutremur de intensitate în Vrancea.

"Este curios că se trezesc vorbind, mai ales că am discutat curând despre acest subiect. Cred că au nevoie de bani de la Guvern, să-şi consolideze construcţiile, altfel nu-mi pot explica. Zona seismică din Vrancea e liniştită ca un motan care toarce. Cutremure sunt mereu, chiar şi azi dimineaţă am avut unul, dar neînsemnat", ne-a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Acesta a asigurat populaţia că un cutremur major în zona Vrancea nu se va produce în următorii ani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite