Gheorghe Alexandrescu este şlefuitor de campioni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Alexandrescu are performanţe notabile în atletism
Gheorghe Alexandrescu are performanţe notabile în atletism

Nu a fost un mare atlet, dar şi-a dorit să devină antrenor odată ce i-a cunoscut pe profesorii Ovidiu Gavrilă şi Gheorghe Rugină, oameni ce i-au rămas în suflet.

 

Nea` Bidu, aşa cum era poreclit Ovidiu Gavrilă, a antrenat multe generaţii de sportivi, printre care s-a aflat şi Gheorghe Alexandrescu.

În afara antrenamentelor pe care le făcea, acesta a reuşit să-i facă pe copii să iubească atletismul, nu doar să-l practice.


"Ovidiu Gavrilă m-a făcut să iubesc sportul. Chiar dacă nu erau condiţii extraordinare, Ovidiu Gavrilă ştia cum să atragă copiii la sala stadion. Era un specialist desăvârşit. Nea` Bidu, împreună cu profesorul Rugină de la Facultatea de Educaţie Fizică sunt modelele mele care m-au călăuzit lumea atletismului", îşi aduce aminte profesorul Gheorghe Alexandrescu.


Profesorul focşănean povesteşte despre primii ani ai carierei sale de antrenor.


"În anul 1979, după ce am terminat facultatea, am fost repartizat la Clubul Sportiv Şcolar din Focşani. Au trecut, iată, 30 de ani de când se întâmpla acest lucru. Am găsit aici un colectiv foarte unit cu profesionişti în toate sporturile".
A descoperit zeci de campioni


Încă de la începuturile sale ca antrenor, Gheorghe Alexandrescu a avut un fler în a descoperi marii campioni.

De-a lungul timpului a reuşit să aducă în Vrancea multe medalii de la campionatele naţionale, dar şi de la concursuri internaţionale importante.
Lenuţa şi Rodica Prescură, Liliana Palade, Petrică Hristea, Georgiana Grigorică, Crina Măxineanu, Cătălin Voicu, sunt numai câteva nume de sportivi care au trecut prin mâna de şlefuitor de talente a lui Gheorghe Alexandrescu.


"Toţi au fost la vremea lor componenţi ai loturilor naţionale. O parte dintre ei au reprezentat România la concursuri internaţioale de anvergură de unde au adus medalii dintre cele mai strălucitoare.

Au participat la concursuri în Italia, Japonia, Canada, Franţa, America şi Germania. Am marea satisfacţie că elevii mei s-au întors acasă cu premii importante şi nu au fost simpli turişti. Performanţa înseamnă o muncă titanică, dar merită din plin să faci asta dacă ajungi să o cunoşti cu adevărat", spune antrenorul.

întrebări şi răspunsuri

Cum sunt condiţiile de pregătire din Focşani?
Execrabile. Erau mai bune acum 30 de ani. În anul 1981, pe fostul stadion „23 august", actualul stadion al "Tineretului", s-a organizat Campionatul Naţional de Atletism al Cluburilor Sportive Şcolare. Acum, stadionul se află în paragină. Noi ne antrenăm pe acest stadion pentru că nu avem unde în altă parte.


Şi, totuşi, rezultate există?


Apar rezultatele pentru că talentul şi pasiunea sportivilor şi antrenorilor nu a dispărut. Gheorghe Catrinescu, Viorel Răcoreanu, Florin Creţu, Fănel Iliescu, Alexandru Măxinoiu, Rodica Pendus, sunt specialişti de primă mână, dar care lucrează în mizerie.
ce îi place

Sunt îndrăgostit de performanţă. Este o satisfacţie enormă atunci când un elev al tău ajunge să fie în topul atletismului. Atletismul este sportul rege şi nu fotbalul. Fără a alerga corect nu poţi face nimic în niciun sport.

ce nu îi place

Nu-mi place că nu avem unde să ne antrenăm corespunzător. Am primit o grămadă de promisiuni din partea autorităţilor, dar nu s-a mişcat nimic. Performanţele sunt adevărate minuni pentru judeţul nostru, pentru că niciun sport nu beneficiază de condiţii normale de pregătire.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite