Gazon de 138000 de euro, „marca” Adrian Oprişan, la marginea Odobeştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele lui Marian Oprişan, care a masacrat de două ori gazonul de pe cel mai mare stadion al ţării, are lipici la bani publici. Firma Gama Verde, condusă de Adrian Oprişan, a fost angajată de către consiliul local al oraşului Odobeşti pentru proiectarea şi construirea unei baze sportive în Cartierul Unirea, finanţarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale.

Adrian Oprişan, fratele mai mic al lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea devine din ce în ce mai prosper din contracte pe bani grei din fonduri publice.

Nici bine nu s-a încheiat scandalul legat de numele său privind montarea gazonului de la cel mai mare stadion al ţării, Naţional Arena, plătit tot din bani de la stat, teren pe care jucătorii francezi care au evoluat pe el l-au comparat cu „o brazdă de cartofi" că Adrian Oprişan se ocupă zilele acestea de o nouă suprafaţă de fotbal.

De data aceasta, frăţiorul şefului judeţului „joacă pe teren propriu", în discuţie aflându-se construirea bazei sportive din oraşul Odobeşti, cartierul Unirea.

Firma sa, SC Gama Verde SRL, a fost angajată de consiliul local să proiecteze şi să construiască o bază sportivă, iniţiativa investiţiei fiind a primarului oraşului, Daniel Nicolaş, un apropiat şi de încredere colaborator al baronului de Vrancea, Marian Oprişan.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, firma Gama Verde a fost preferată celeilalte competitoare datorită ofertei cea mai avantajoase din punct de vedere economic depusă la licitaţie, valoarea lucrărilor care vor fi executate ridicându-se la 584820 de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă în jur de 138000 de euro.

Banii provin în cea mai mare parte a lor de la Guvernul României, în cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii bazelor sportive din mediul rural, Primăria Odobeşti urmând să asigure doar utilităţile.

A însămânţat terenul

Cum precizam la început, baza sportivă se construieşte în cartierul nou din Unirea, unde s-au ridicat şi casele sinistraţilor inundaţiilor din vara anului 2005, tot aici Primăria recepţionând anul trecut şi un bloc ANL.

Terenul de fotbal este în momentul de faţă doar împrejmuit de un gard de sârmă şi a fost de curând însămânţat cu gazon, după ce i s-au realizat drenajele speciale şi instalaţia de irigat automată. Adrian Oprişan ne-a declarat că în niciun caz nu se va repeta la Odobeşti ceea ce s-a întâmplat cu gazonul de la Naţional Arena.

„Situaţia este diferită, pentru că procedura de punere a gazonului a fost prin însămânţare. Gazonul a încolţit deja şi va fi în fază de evoluţie pentru o perioadă. Ca totul să fie bine depinde şi de factorii de mediu. Din punctul meu de vedere, lucrarea este aproape gata, iar după ce vor fi aduse şi vestiarele şi tribunele beneficiarul va şti mai departe cum va administra baza", ne-a declarat Adrian Oprişan.

Acesta ne-a precizat că nu se simte deloc vinovat de ceea ce s-a întâmplat cu gazonul de la Naţional Arena. „Probleme au apărut doar din cauza unui viciu ascuns de proiectare şi atât", se justifică fratele baronului de Vrancea.

Primarul vrea reînvierea Daciadei

Oraşul Odobeşti, localitate care nu numără mai mult de 10000 de locuitori, mai deţine o bază sportivă şi o sală de sport care poate găzdui competiţii naţionale.

„Peste tot în ţară am auzit că s-au făcut parcuri şi terenuri de fotbal, dar de o investiţie, care să atragă locuri de mucă nu am auzit. Sunt mulţi şomeri în oraş, care nu au după ce bea apă. E bun şi sportul, dar cu maţele goale nu face nimeni sport", este de părere Mioara Enache, cetăţean al oraşului Odobeşti.

Primarul spune însă că vrea doar să îmbunătăţească oferta sportivă pentru elevi.

„Am accesat orice program disponibil pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor din Odobeşti. Odată cu construcţia noii baze, dar şi a sălii de sport vrem ca activitatea sportivă să devină un obiectiv prioritar, pentru că încercăm să înfiinţăm cluburi de fotbal, handbal, volei şi să reorientăm elevii din faţa calculatorului către activităţi sportive, care să le asigure o creştere sănătoasă", justifică necesitatea terenului gazonat primarul Nicolaş.

Acesta mai spune că vrea să refacă vechea tradiţie a Daciadei, cu competiţii între localităţi, pentru descoperirea copiilor talentaţi, printr-un mod de selecţie foarte uşor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite