Gaz de Suez ameninţă cu lăsarea Focşaniului în frig / Termenul pentru plata facturii: luni, 14 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ENET Focşani, societatea care furnizează agent termic în Focşani pentru 20000 de apartamente, trebuie să găsească până luni 5,5 milioane de lei pentru achitatea facturii la gaze.

Gaz de Suez, furnizorul de gaz pentru centrala termică a oraşului, ameninţă ENET cu sistarea combustibilului necesar încălzirii apartamentelor începând de luni, 14 ianuarie, pentru neplata facturilor pe lunile de iarnă.

Preavizul trimis către ENET este unul cât se poate de serios, ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când gazele au fost tăiate mai bine de jumătate de an, ce-i drept în sezonul primăvară-vară, iar două luni populaţia oraşului s-a spălat la lighean cu apă încălzită de la aragaz.

Factura pe care ENET trebuie obligatoriu să o achite în două zile este de 5,5 milioane de lei, bani de care nu dispune acum.

În consecinţă, aproximativ 20000 de apartamente ar putea rămâne neîncălzite în plină iarnă, vina aparţinând atât populaţiei rău-platnice, cât şi conducerea societăţii, pentru management defectuos.

„Sunt femeie în vârstă care am doar şase sute de lei pensie şi nu am un leu restanţă la plata facturii de căldură. Sunt însă mulţi tineri, cu afaceri importante, cu bani mulţi şi necorectitudinea lor în a se achita de obligaţii ne afectează direct pe noi. Nu aş putea să rezist fără căldură în casă şi nu e drept să se întâmple aşa", spune răspicat Ilinca Caracaş, din Focşani.

Primăria „sponsorizează"

Alţi focşăneni, mai categorici, sunt de părere că responsabilii de la ENET ar trebui pedepsiţi.

„Dacă am fi puternici şi ne-am uni, am putea să dăm în judecată ENET pentru că ne privează de confortul minim de a beneficia de apă caldă şi căldură, conform contractului. Şi să vedem atunci pe unde scoate cămaşa domnul Valter Popescu (n.r. directorul ENET), care zilele trecute a avut îndrăzneala să ceară dublarea salariului", spune Sandu Nicolae, beneficiar al sistemului centralizat.

Până să se treacă la fapte, aseară reprezentanţii Primăriei Focşani l-au convocat la discuţii pe directorul ENET, pentru găsirea unei soluţii de compromis.

„Am convenit că vom discuta cu Gaz de Suez să accepte la plată o parte din sumă. Adică jumătate din datoria de 5,5 milioane de lei. Banii îi vom lua de la bugetul local, dar şi din încasările din aceste zile de la ghişeele ENET", ne-a precizat viceprimarul Vasile Dobre.

image

În caz de refuz, autorităţilelocale spun că nu au alt plan de rezervă, în condiţiile în care şi stocurile de păcură sunt pe sfârşite.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite