Gabi Bosnea este o personalitate a voleiul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Bosnea a participat la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980.
Gabi Bosnea a participat la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980.

Mulţi ani la rând a fost componentă a naţionalei de volei a României. A participat la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980.A început să practice atletismul la vârsta de 11 ani sub îndrumarea profesorului Ovidiu Gavrilă. La 13 a descoperit voleiul, profesorul Sandu Neagu fiind omul care a promovat-o în echipa reprezentativă a şcolii şi care a ştiut de la început că va ajunge o mare sportivă.

„Am avut profesori şi antrenori de mare ţinută, de la Ovidiu Gavrilă, Sandu Neagu sau Ion Barbu până la Marian Popescu şi Marian Rădulescu.


În perioada junioratului am avut rezultate destul de bune cu echipa, fapt ce a atras atenţia oficialilor de la loturile naţionale ale României. Am jucat pentru România în competiţiile internaţionale la nivelul junioarelor, tineret şi senioare, lucru cu care mă mândresc"
, îşi aduce aminte Gabi Bosnea.

Fosta mare sportivă are un palmares de invidiat, Penicilina Iaşi fiind una dintre echipele care au scris istorie în voleiul românesc şi nu numai.

„Cu Penicilina Iaşi am trei medalii de bronz în campionatul naţional, mai multe finale de Cupa României, dar şi două finale de Cupa Cupelor. Penicilina Iaşi se bătea în fiecare an la titlu. Ne luptam cu Dinamo şi Farul", mărturiseşte fosta mare sportivă.


După ce şi-a încheiat cariera de sportivă, Gabi Bosnea a îmbrăţişat meseria de antrenoare. În cei peste 15 ani de antrenorat a descoperit şi format zeci de sportive care au ajuns să evolueze pentru echipe importante din liga naţională, dar şi pentru naţionala României.

„Au fost calificări la turneele finale, medalii la multe competiţii desfăşurate în ţară. Voleiul vrâncean are multe talente, iar colectivul de antrenori de la LPS Focşani îşi face datoria cu prisosinţă", atrage atenţia profesoara.


întrebări şi răspunsuri

De ce aţi renunţat la cariera de antrenoare?


A fost o perioadă frumoasă a carierei mele, dar mi-am spus că merită să vin la catedră ca profesor de metodică şi teorie a antrenamentului sportiv. Nu m-am înşelat. Mulţi dintre elevii mei se califică în fiecare an la Olimpiada Naţională a acestei discipline. Este o satisfacţie enormă.


Ce reprezintă LPS Focşani pentru sportul românesc?


La liceul nostru s-au format mari sportivi ai ţării, la toate ramurile sportive; oameni de naţională, campioni balcanici, europeni şi mondiali, cu echipele sau la sporturile individuale. Suntem un colectiv unit. Îmi este drag să vin la şcoală şi fac totul din pasiune.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite