GALERIE FOTO: Focşaniul în nămeţi, autorităţile depăşite de situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile de la salubritate nu pot interveni pe străzi cel puţin până vineri. Nici aprovizionarea magazinelor cu alimente pentru populaţie nu decurge normal, majoritatea străzilor fiind încă înfundate.

Zăpada căzută în ultimele zile în Focşani a atins cantităţi istorice, numai luni la Staţia Meteo fiind anunţat că ninsoarea a fost de 65 de cm.

În aceste condiţii, toate drumurile naţionale s-au închis până miercuri la prânz, când se preconizează închiderea codului portocaliu.

image

CLICK aici pentru imagini

În loc să se apuce de treabă, autorităţile locale se ceartă pe modul cum se face deszăpezirea, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea acuzând Prefectura şi Secţia de Drumuri Naţionale că din cauza lor s-au blocat drumurile naţionale. Nu spune însă nici un cuvânt despre situaţia de la Focşani, unde oraşul continuă să fie cufundat în zăpadă iar autorităţile locale sunt depăşite de situaţie.

CITŢI AICI: Oprişan spune că numai el şi-a făcut treaba

În acest timp, aprovizionarea cu alimente a magazinelor decurge greoi. Pe rafturile din magazine marfa se împuţinează pe zi ce trece. Galantarele cu carne care altădată zăceau de tot felul de produse sunt acum aproape goale.

„Carne proaspătă nu mai putem aduce, pentru că drumul până la secţia de tranşat este închis. Mai avem totuşi carne congelată în depozitul magazinului. Celelalte produse, pâine, brânzeturi, apă sunt din abundenţă pe stoc numai că nu suntem sprijiniţi de autorităţi. Distribuitorii de marfă nu au căi de acces să ajungă la magazinul nostru. Am vorbit cu primarul dimineaţă, dar am senzaţia că vorbesc în van. Mie mi-ar fi foarte uşor să închid magazinul trei zile, dar ne gândim la oameni, că a nevoie de alimente, pe când autorităţile nu se gândesc. Suntem chiar în coasta Primăriei şi nu a venit o maşină să desfunde căile de mers. E strigător la cer ", se plânge Lileana Zanfir, patronul unuia dintre principalele supermarket-uri din Focşani.

GALERIE FOTO Focşănenii au ieşit să-şi dezgroape maşinile din nămeţi

„Uite tocmai de unde aduc pâinea? Am mers 300 de metri cu lăzile în mână că nu putem ajunge cu maşina la magazin. Nu a intrat nimeni cu niciun utilaj şi suntem chiar la Piaţă, în centrul oraşului", spune şi Mitică Corbu, angajat al unei firme de panificaţie.

Pentru că străzile sunt blocate, maşinile de la salubritate nu vor ajunge până vineri să ia gunoiul din faţa blocurilor, astfel că priveliştea este dezolantă.

image

CLICK aici pentru imagini

„Oamenii noştri au făcut doar pârtii către pubele, că maşina nu poate intra pe stradi. Şi chiar dacă ar putea intra nu avem unde depozita deşeurile menajere, către la staţia de sortare drumul fiind blocat. Cerem scuze oamenilor, dar asta e situaţia", ţine să precizeze Viorel Profiroiu, şeful Direcţiei de Salubritate din Focşani.

CITIŢI AICI: În Focşani viaţa îşi urmează cursul

CITIŢI AICI: Oraşul, paralizat de zăpadă

Pe străzi şi-au făcut apariţia şi cânii vagabonzi, din ce în ce mai flămânzi. Marţi, două femei din au fost muşcate în aceeaşi zonă a oraşului, la intervale scurte de timp.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite