Ultimă oră: (UPDATE) Un fost ofiţer de poliţie a fost reţinut pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgian Dumitru a fost angajat al Poliţiei Vrancea în perioada 1996-2001, în cadrul Departamenului „Furturi Auto". El a fost reţinut de procurorii DIICOT Vrancea în această seară, fiind acuzat de constituire de grup infracţional organizat, uz de fals şi evaziune fiscală în valoare de 650.000 de euro.

UPDATE:  Magistraţii au respins propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de arestare preventivă pentru 29 de zile. Gergian Dumitru (41 ani) va fi cercetat în stare de libertate. Acesta este unul din capii unei întregi reţele de infractori pe linie economică ce a acţionat pe întreg teritoriul ţării în preioada 2006 - 2007.

"Persoana în cauză este cercetată pentru constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune, evaziune fiscală, fals şi uz de fals. prejudiciul creat de reţeaua pe care a constitut-o este de peste 600.000 de euro", a declarat procurorul şef al DIICOT Vrancea, Gheorghe Stanciu.

Georgian acţiona în perioada în care era angajat la o firmă de asigurări ca inspector dar şi ca reprezentant al unei importante societăţi de Leasing, după ce a fost trecut în rezervă, nu într-un mod lăudabil, de către şefii din poliţie. Georgian Dumitru a ieşit din poliţie. Dumitru a recut în rezervă din poliţie după ce a fost implicat în soluţionarea cazului privind furtul maşinii omului de afaceri Vasile Tătaru ce deţinea la vremea respectivă complexul "Căprioara" din crângul Petreşti. Soluţionarea cazului a fost privită cu suspiciuni. Din reţeaua vânată de procurori fac parte peste 10 persoane. Cercetările continuă.

Potrivit anchetatorilor, focşăneanul este unul din capii reţelei infracţionale care lucra pe întreg teritoriul României. Fostul ofiţer de poliţie garanta cumpărarea fictivă a unor utilaje în leasing. Valoarea totală a prejudiciului creat de reţea este de 650.000 de euro. În acest moment, Georgian Dumitru este în faţa magistraţilor Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă.

Vom reveni cu amănunte.

Citiţi şi: Procurorii DIICOT au arestat încă un membru al grupării de infractori economici organizat de fostul poliţist reţinut aseară

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite