Focşaniul se pregăteşte de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzica fanfarei militare va răsuna în foişorul din Grădina Publică
Muzica fanfarei militare va răsuna în foişorul din Grădina Publică

Zilele Municipiului Focşani se vor desfăşura în perioada 6-10 iulie, în contextul în care se împlinesc 150 de ani de la actul unirii celor două localităţi, Focşani Munteni şi Focşani Moldova, document semnat la 6 iulie 1862 de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Momentul va fi marcat pe măsură, prin acţiuni dedicate tuturor vârstelor. Prin urmare, vor avea loc piese de teatru, simpozioane, acţiuni sportive, spectacole folclorice şi de divertisment.

Pentru organizarea sărbătorii Focşaniului, autorităţile locale au alocat de la buget suma de 160.000 de lei. O treime din bani vor fi cheltuiţi pentru tipărirea a 500 de albume despre Focşani.

Municipalitatea mai plăteşte încă 14.700 de lei şi pentru editarea a 700 de cărţi dedicate Mănăstirii Sf. Ioan Botezătorul, aflată în Piaţa Unirii.

În cadrul ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Focşani va avea loc şi „Simfonia Florilor", pentru care s-au alocat 25.000 de lei şi unde expun 30 de florari din ţară.

Alţi 30.000 de lei vor merge pentru organizarea unui simpozion la care şi-au anunţat participarea 100 de invitaţi din Italia, Franţa, Republica Moldova.

„Sperăm să fie ceva deosebit. În orice caz, comercianţii vor fi instalaţi pe străzile Pastia şi Mihail Kogălniceanu, pentru că nu ne putem permite să stricăm Grădina Publică. Avem o discuţie şi cu Consiliul Judeţean, care sperăm să ne ajute cu organizarea spectacolelor artistice", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.

Tot în cadrul Zilelor Focşaniului va avea loc şi un Festival Coral Internaţional, cu participarea a patru coruri din Grecia, Brăila, Bucureşti şi Focşani.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite