Focşani, un oraş fără veceuri publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria mai deţine 18 wc-uri ecologice, folosite doar în zile speciale de sărbătoare, precum Festivalul Berii sau Festivalul Viei.

În urmă cu 25 de ani, în Focşani, toate cartierele oraşului erau dotate cu WC-uri subterane. Oricine a trăit vremurile de atunci îşi aminteşte despre „staţiile de metrou", aşa cum erau numite cu ironie veceurile publice din zonele Sud, Autogară, din faţa Primăriei Focşani, de la Gară sau din Piaţa Moldovei.

Acestea au dispărut pe rând, deşi atunci când ele au fost date în concesiune în anul 2000, persoanele care le-au preluat s-au obligat să nu le schimbe destinaţia. Ceea ce, evident, nu s-a întâmplat, concesionarii construind peste ele magazine.

Iar în loc nu s-a mai pus nimic. În momentul de faţă, singurele două toalete publice din tot oraşul se găsesc în Piaţa Moldovei, ambele funcţionând cu taxă. Astfel că pentru focşănenii prinşi cu treburi prin oraş, dar mai ales pentru cei aflaţi în tranzit găsirea unei toalete publice reprezintă o veritabilă aventură.

„O toaletă publică este cartea de vizită a unui oraş, numai că la Focşani nu vă pot spune cum arată o toaletă pentru că nu există. Am fost nevoit, presat de necesităţi, să merg la un restaurant, unde a trebuit să comand ceva pentru a mi se permite să intru la toaletă. Trist,dar adevărat", ne spune focşăneanul Victor Necula.

WC-uri de sărbătoare

În urmă cu mai mulţi ani, municipalitatea a achiziţionat 18 toalete ecologice, cu intenţia de a le amplasa prin tot oraşul, mai ales în parcuri şi zone aglomerate. Din motive greu de explicat s-a renunţat la această iniţiativă, doar două veceuri fiind amplasate în zona Piaţa Unirii, acestea fiind folosite doar de muncitorii care lucrează la reabilitarea ansamblului arhitectural.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite