Sindicaliştii vor să schimbe Legea Educaţiei/Vezi aici ce prevederi din lege sunt considerate de dascăli abuzive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi că Legea Educaţiei ar putea intra în vigoare chiar de luna viitoare, profesorii vrânceni afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au lansat o iniţiativă legislativă de modificare a articolelor care, susţin ei, ar crea haos în învăţământ.

Pentru ca propunerile lor să ajungă în Parlament, sindicaliştii trebuie să strângă 100.000 de semnături.

„Nu suntem de acord cu susţinerea examenului de titularizare la nivelul fiecărei unităţi şcolare, deoarece numărul specialiştilor de calitate va scădea considerabil şi nici cu modificarea normelor didactice ale profesorilor cu o vechime de 25 de ani şi gradul I de la 16 la 18 ore. Această măsură ar duce la un val de disponibilizări", declară Constantin Grigore, liderul FSLI Vrancea.

Trecerea clasei a IX-a la gimnaziu şi reducerea cheltuielilor de personal cu 27% creează de asemenea revoltă în rândul dascălilor din învăţământul preuniversitar.

„Este absolut necesară menţinerea clasei a IX-a la liceu, deoarece multe dintre şcolile din judeţ nu dispun de dotările necesare şi nici de cadre didactice calificate", mai spune Constantin Grigore.

Unele puncte din Legea Educaţiei sunt aspru criticate şi de către membrii asociaţiilor profesionale.

„Nu se poate ca o materie atât de importantă cum este informatica să nu mai fie disciplină obligatorie la examenul de bacalaureat. Am deschis deja un dialog cu reprezentanţii Ministerului şi sperăm ca această măsură să se schimbe", declară Emil Onea, membru fondator al Asociaţiei Profesorilor de Informatică.

De asemenea, peste 4.000 de profesori vrânceni aşteaptă să câştige în instanţă 25% din indemnizaţia de concediu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite