Facturi exagerate la colectarea gunoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrucât foarte mulţi focşăneni s-au plâns de factura prea mare pe care o plătesc pentru colectare gunoiulu menajer, societatea care se ocupă de salubritatea oraşului a fost invitată ieri la Prefectură pentru a da explicaţii în legătură cu modul de calcul al facturilor.

Potrivit directorului societăţii, în prezent fiecărui cetăţean îi sunt facturaţi 0,1087 mc de gunoi menajer pe lună, la un tarif de 59,05 lei/mc, ceea ce în bani înseamnă puţin peste şase lei de persoană/lună, la care se adaugă şi preţul chiriei casetelor. Astfel, se ajunge ca un focşănean să plătească într-un an 94,32 de lei pentru serviciul de gunoi menajer.


„Indicele de producere a gunoiului menajer nu este stabilit aleatoriu, ci pe baza unor măsurători statistice la nivelul localităţii sau al unor localităţi cu caracteristice comparabile. Din statisticile din alte localităţi rezultă că fiecare locuitor produce într-o zi un kilogram de gunoi menajer, aceasta fiind calculul pe care l-am luat pentru facturare", spune Viorel Profiroiu, directorul „CUP Salubritate".

Citeşte amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite