Diana Ciorăşteanu nu îşi imaginează viaţa fără dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face parte din grupul de dans „Ritm" şi este membră a echipei de majorete din cadrul Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza", acolo unde se numără printre cei mai buni elevi.

Diana Ciorăşteanu a luat contact pentru prima dată cu lumea dansului la vârsta de numai patru ani, atunci când s-a înscris la Palatul Copiilor, sub îndrumarea profesoarei Violeta Necula. Deşi nu puţini au fost cei care i-au remarcat talentul, o dată cu înscrierea la şcoală a luat decizia de a întrerupe repetiţiile din cauza programului mult prea încărcat.

Asta până în urmă cu cinci ani, atunci când a cunoscut-o pe coregrafa Diana Tănase, devenind şi membră a grupului de dans „Ritm". După doar câteva luni de pregătire, Diana a început să participe la concursuri locale şi naţionale de dans, de fiecare dată reuşind performanţa de a se clasa pe podium. Palamaresul său cuprinde medalii şi trofee obţinute la competiţii precum „Prietenia" din Vaslui, „Ritm şi Graţie" din Călăraşi sau „Vogue" din Oradea.

„Am o colaborare foarte bună cu doamna profesoară Tănase, mai ales acum, că am mai crescut şi puteam avea discuţii libere. Deşi uneori mai avem şi mici conflicte, majoritatea din cauza noastră, ştim că doamna profesoară ţine foarte mult la noi şi ne are aproape de suflet, aşa cum o avem şi noi", mărturiseşte tânăra.

Pentru Diana, dansul este cea mai bună modalitate de a evada din cotidian şi de a cunoaşte oameni talentaţi.

„Dansul este singurul lucru pe care îl fac fără să obosesc niciodată. Dansez în orice moment, oriunde m-aş afla, ori de câte ori aud muzică. Prin dans reuşesc să uit de problemele cotidiene şi ador să fiu pe scenă, acolo unde ştiu că trebuie să fac tot posibilul pentru a impresiona pubicul şi juriul. Aştept cu nerăbdare repetiţiile din fiecare weekend", mai spune Diana.

Majoretă la Cuza

Diana Ciorăşteanu nu a ezitat să-şi facă cunoscută pasiunea pentru dans şi în cadrul Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza", acolo unde este elevă în clasa a X-a, dar şi membră a echipei de majorete. Aşa că toate balurile organizate la nivelul liceului sunt „condimentate" cu cele mai inedite dansuri, premiile la concursurile de majorete dintre licee ajungând de asemenea în palmaresul elevelor de la „Cuza".

„Ca şi majoretă, am oportunitatea de a cunoaşte foarte multe persoane noi şi de a lega prietenii strânse. Am o relaţie specială cu toate fetele din echipă, mai ales că sunt zile când stăm de dimineaţa până seara în sala de sport şi ne pregătim. Este o activitate extrem de plăcută şi în acelaşi timp relaxantă", conchide Diana.


Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor ai?

Mi-ar plăcea foarte mult să urmez cursurile Facultăţii de Dans şi Coregrafie, însă mă bazez pe Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice. De asemenea, vreau ca în următorii doi ani, până la absolvirea liceului să particip la toate concursurile de dans organizate atât la nivel local, cât şi naţional.

Cum se îmbină şcoala cu dansul?

Destul de bine, deoarece repetiţii la dans am doar în weekend-uri. În schimb, în perioada competiţiilor trebuie să plec şi în cursul săptămânii, atunci când am ore. Însă, am parte de înţelegerea profesorilor care mă susţin.


Ce-i place

Îmi place să mă distrez cât mai mult, acum cât încă mai sunt în perioada adolescenţei, pentru că ştiu că îmi va fi dor de aceşti ani. De asemenea, îmi place să-mi petrec cât mai mult timp alături de prieteni şi să mă uit la filme, în special la comedii. Îmi place să călătoresc, de aceea şi competiţiile de dans din ţară mă atrag foarte mult.

Ce nu-i place

Nu-mi place să se insite prea mult atunci când trebuie să fac un lucru şi detest să mă cert cu cei apropiaţi. Nu-mi plac oamenii nepunctuali.

Profil
Născută.
31 mai 1994, Râmnicu Sărat
Studii. Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza"
Ocupaţie. Elevă, clasa a X-a
Familie. Un frate

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite