Ambulanţa cere piese pentru întreţinerea maşinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea (SAJ) este din ce în ce mai şubred, după ce multe dintre maşinile de salvare ale instituţiei şi-au depăşit norma de funcţionare.

Mai mult decât atât, piesele de schimb la maşini au devenit obiecte rare, astfel că instituţia face eforturi însemnate cu angajaţii de la propiul service auto pentru a ţine ambulanţele „în viaţă".

O salvare a situaţiei ar putea veni prin procedura de licitaţie deschisă ieri, prin care se încearcă cumpărarea de piese auto în valoare de 160000 de lei.

Necesarul de piese are o valoare mai mare, de vreo 600000 de lei, dar deocamdată atât ne este asigurat prin buget. Facem şi noi cârpeli cât putem. Noroc că avem propriul service autorizat, unde mecanicii noştri repară tot. Ambulanţele noastre fac în total 1,8 milioane de kilometri anual, ar fi însemnat să plătim numai schimbul de ulei, care se face obligatoriu la fiecare maşină la 5000 de kilometri", spune Cristi Onia, directorul SAJ Vrancea.

Citeşte amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite