Focşani: Virozele la copii trebuie tratate cu maximă atenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou tip de enteroviroze a adus zeci de copii la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Focşani. Medicii spun că acestea au debut care le pot confunda foarte uşor cu alte tipuri de afecţiuni.

Peste 200 de copii, în special cu vârste cuprinse între 6 luni şi 2 ani au ajuns la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani. Debutul enterovirozei este rapid iar afecţiunea debutează cu febră mare, vărsături alimentare şi, în special cu refuzul copilului de a mai mânca.

"Se poate confunda foarte uşor cu alte afecţiuni, cu un banal roşu în gât sau afecţiuni de natură digestivă. Este de fapt vorba de un nou tip de enteroviroză, care necesită în mod obligatoriu internare pentru că, mai ales în cazurile care ajung mai târziu, copilul este deshidratat şi trebuie hrănit prin perfuzie", a declarat medicul George Munteanu, şeful secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean din Focşani.

Medicul a adăugat că numărul părinţilor care au ajuns cu micuţii bolnavi de acest tip de afecţiune a crescut simţitor, ajungâng şi la 40-50 de cazuri pe săptămână.

Deshidratarea micuţilor este cea mai mare problemă în cazul enterovirozelor

Loredana Grosu a ajuns ieri după amiază cu băieţelul său de 5 luni la Pediatrie după ce micuţul a refuzat să mai mănânce, a făcut febră şi a avut scaune foarte moi. Iniţial a crezut că este vorba de altceva însă medicii au internat-o pentru a-i administra copilului atât perfuzie cât şi tratamentul adecvat.

Chiar dacă numărul virozelor respiratorii raportat la nivel general pe judeţ a scăzut, medicii spun că transmiterea rapidă, pe cale aerogenă a acestui tip de viroză poate crea probleme.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite