Focşani: Trei medici de familie fac de gardă la Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Dorinel Ticu şi ambulanţa lui intervin la cazurile uşoare.
Medicul Dorinel Ticu şi ambulanţa lui intervin la cazurile uşoare.

Pentru a suplini lipsa centrelor de permanenţă, medicii au preluat autospeciale de la Ambulanţă şi asigură acum urgenţe. Maşinile zăceau de trei ani în garaj, fără a fi folosite nici măcar o oră.

Medicii de familie Raluca şi Florin Postolache din Nereju au început de curând să colaboreze cu Ambulanţa. Aceştia au preluat una dintre cele patru autospeciale care zăceau nefolosite în garajele SAJ şi pleacă acum la intervenţii în fiecare noapte.


"Îmi prinde foarte bine o astfel de maşină, cu dotările pe care le are. Eu oricum aveam solicitări de la pacienţi şi noaptea şi la sfârşit de săptămână"
, spune Florin Postolache.


Un alt medic de familie intrat în acest sistem este Dorinel Ticu. Acesta asigură însă un regim de gardă similar medicilor de urgenţă.
"Depinde de noapte. Uneori sunt mai multe, alteori mai puţine. La început a fost mai greu", spune medicul Dorinel Ticu.

Maşinile, nefolosite trei ani

Medicii folosesc abia acum autospecialele tip turism achiziţionate de Ministerul Sănătăţii. De trei ani, acestea au stat nefolosite în garaj pentru că erau destinate iniţial medicilor de familie care asigurau gărzile din centrele de Permanenţă. Cum acestea nu au mai fost înfiinţate, maşinile au rămas elemente de decor.

Ajutor pentru medicii de la Ambulanţă

Deficitul de echipaje al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea nu mai este demult o noutate, astfel încât soluţia colaborării cu medicii de familie a fost una salvatoare pentru ambele părţi.

"Acest sistem ne ajută foarte mult. Ne permite să păstrăm echipajele în staţie pentru intervenţii mai complexe. Avem încă un medic la Adjud care foloseşte acest tip de ambulanţă", spune Cristian Onia, directorul SAJ Vrancea.


Medicii vor fi retribuiţi pentru orele de gardă dar şi în funcţie de numărul de solicitări care care dau curs.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite