Focşani: Tomograf şi RMN şi în week-end / Vezi aici cum ar fi putut beneficia la timp poliţista ce a murit săptămâna trecută de analizele necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrâncenii pot face analize tomograf şi RMN şi în judeţul lor.
Vrâncenii pot face analize tomograf şi RMN şi în judeţul lor.

Moartea poliţistei Adina Vizitiu scoate la suprafaţă noi informaţii privind modul de funcţionare a sistemului sanitar din Vrancea.

După înmormântarea poliţistei de 25 de ani care s-a stins din viaţă la sfârşitul săptămânii trecute, înainte să ajungă la un aparat de investigaţii de imagistică, apar informaţii potrivit cărora Adina ar fi putut beneficia de analize la tomograf şi RMN.

Reprezentanţii companiei „Euromedic" Focşani, ce are sediul în cartierul Obor şi are contract cu Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate VRancea pentru prestări servicii, susţin că au informat o parte din medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani despre faptul că laboratorul acoperă urgenţele şi în week-end, însă nu şi conducerea spitalului judeţean.

„Noi avem aparate pentru RMN, tomografii. Acoperim şi urgenţele în week-end. Am informat despre acest lucru medicii de la spitalul judeţean în cadrul unui simpozion pe care l-am ţinut în octombrie la sediul nostru din Focşani. A fost invitat şi directorul spitalului, dr. Nicolae Moise dar nu a venit. O parte din medicii din spital au fost prezenţi şi le-am spus că tratăm şi urgenţele în week-end. Apoi am mers în spital şi le-am dat medicilor, pe care i-am găsit e adevărat, informări scrise privind programul nostru de lucru", susţine directorul Euromedic Focşani, Gabriela Nechita.

Conducerea Euromedic Focşani va purta discuţii pe viitor şi cu directorul spitalului pentru a stabili o procedură clară, în al doisprezecelea ceas.

"Vom încerca să vorbim să cădem de comun acord şi cu conducerea spitalului să fie afişat programul nostru la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului judeţean dacă acceptă acest lucru", ne-a mai spus directorul Euromedic
Focşani.

Adina Vizitiu a reuşit să îşi facă o programare la Euromedic pentru duminica trecută la care însă nu a mai apucat să ajungă. Adina Vizitiu a ajuns vineri, 12 noiembrie, la spital acuzând dureri groaznice de cap însă pentru medicii i-au recomandat să fie transportată la o unitate de specialitate din alt oraş întrucât la cele existente în Focşani poate face analize în week-end doar dacă poate face anumite intervenţii pe lângă reprezentanţii companiei.

„Ni s-a spus că este mai bine să mergem la Bucureşti pentru că la clinicile private de aici nu este deschis în week-end şi putem să facem analize acelea doar dacă cunoaştem pe cineva de la clinică să ne deschidă. Noi am spus că aşteptăm până luni când se deschid clinicile pentru că Adina se simţea mai bine şi aveam fetiţa de zece acasă. Adina voia să o alăpteze", ne-a spus soţul Adinei, Cornel Vizitiu după ce poliţista s-a stins din viaţă.

Adina a reuşit să îşi facă o programare pentru duminica trecută la Euromedic dar nu a mai apucat să ajungă. S-a stins din viaţă după ce i-a pocnit aorta, artera ce transportă sângele de la inimă către toate organele din corp. „Am înţeles că avea ceva din naştere Adina", ne-a mai spus soţul poliţistei.

Negocieri în ritm de melc la "Interclinic"

După moartea poliţistei, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au încercat să modifice programul clinicilor private pentru a acoperi urgenţele şi în week-end.

„Sunt companii private şi nu le poţi impune să funcţioneze când vrei tu este adevărat dar trebuie făcut cumva să fie acoperite urgenţele şi în week-end. Am discutat cu cei din conducerea Interclinic, compania ce a concesionat spaţiu în curtea spitalului şi are aparat tomograf şi care, la rândul ei, are contract cu CAS Vrancea. Ei nu funcţionează în week-end din cauza lipsei de personal, la primele discuţii pe care le-am purtat în această săptămână, directorul unităţii nu a fost de acord să lucreze şi în week-end întrucât au prelungit oricum programul după ora 14.00, ora lor de închidere, în cursul săptămânii.

A rămas ca reprezentanţii laboratorului din Focşani să discute cu şefii de la Bucureşti să asigure măcar urgenţele în week-end pentru că tomograful din spital este defect şi nu a fost reparat de doi ani. Eu am încercat să opresc acest contract cu firma privată şi să determin conducerea spitalului judeţean să repare aparatul spitalului dar nu am reuşit", ne-a declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, dr. Nicolae Moise susţine că nu are fonduri să repare aparatul. "Reparaţia mă costă un miliard de lei vechi iar ministerul dă bani doar pe programe", susţine Moise.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite