Focşani: Tinerii ridicaţi aseară pentru trafic de droguri îi acuză pe poliţişti de lovire / Aceştia spun că ofiţerii i-au bătut crunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Gogu susţine că a rămas cu traumatisme la cap şi cu mâna stângă scrântită după bătaia primită de la poliţişti.
Ana Gogu susţine că a rămas cu traumatisme la cap şi cu mâna stângă scrântită după bătaia primită de la poliţişti.

Prietena tânărului reţinut pentru că a vândut canabis, Ana Paula Gogu susţine că poliţiştii i-au da cu picioarele în cap şi că au forţat-o să dea declaraţia la secţie după dictare.

Adrian Rezmeriţă (19 ani), tânărul reţinut seara trecută pe stradă în cartierul focşănean Mândreşti de ofiţerii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (SCCOA) Vrancea a primit decizie de la instanţă astăzi de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru trafic de droguri.

Ofiţerii sub acoperire susţin că acesta ar fi vândut droguri de risc, canabis. Părinţii lui Adrian susţin că acesta a fost bătut crunt de poliţişti. „Are faţa umflată şi a fost bătut şi în tălpi ca pe vremea comunismului", susţin părinţii tânărului arestat, Mirodona şi Petrică Chiriac.

Minora susţine că poliţiştii i-au dat cu picioarele în cap

Ana Paula Gogu (16 ani), prietena lui Adrian care a fost reţinută de poliţişti odată cu acesta susţine că a fost bătută şi ea de poliţişti şi că aceştia au forţat-o să dea declaraţie la secţie după dictare.

„Au sărit pe noi pe stradă. Pe mine m-au dat cu acpul de asfalt şi mi-au dat cu piciorul în cap. Am o mână scrântită. Nub ne-au spus nimic cine sunt sau de ce ne fac asta. Abia la secţia de poliţie când m-au pus să dau declaraţie mi-au spus să scriu declaraţia aşa cum îmi dictează ei că altfel va avea tata probleme la serviciu. El lucrează la o firmă de securitate. Mi-au spus să scriu că ştiam că Adrian vinde droguri dar eu nu ştiam nimic", ne-a spus Ana (foto).

Ana Gogu

Ana a fost eliberată seara trecută după ce a scris declaraţia în faţa poliţiştilor nefiind inculpată în dosarul penal în care este arestat prietenul ei, Adrian. Iată fişa medicală emisă aseară de medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean "Sf. Pantelimon" din Focşani:

fisa medicala Ana Gogu

„Cum este posibil să baţi aşa un minor orice ar face? Cum să o pună poliţiştii să semneze la spital că refuză internarea, deşi medicul i-a recomandat să se interneze, pe propria răspundere fără acordul meu? Ea e minoră. Ei i-au spus că nu poate rămâne în spital că trebuie să meargă la secţie să dea declaraţii", ne-a spus şi tatăl Anei, Paul Gogu.

„Fata a căzut pe asfalt"

În replică, poliţiştii spun că s-a acţionat în forţă întrucât tânărul arestat a opus rezistenţă şi că prietena lui nu a fost lovită ci a căzut pe asfalt.

„Noi am avut mandat de aducere pentru el. S-a folosit forţa pentru această descindere întrucât el a refuzat să se oprească. Voia să fugă şi noi îl ştiam violent că mai are un dosar în care a fost condamnat cu suspendare pentru tentativă de omor. Atunci i-a dat cu un topor în cap unui vecin. Fata nu a fost lovită ci a căzut pe asfalt când am vrut să îl ridicăm pe el pentru că era de braţ cu el", declară şeful SCCOA Vrancea, comisar şef Costel Manea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite