Focşani: Termenul de finalizare a lucrărilor la Piaţa Unirii s-a amânat din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La cel mai mare proiect din municipiu lucrează sub antrepriză firmele apropiaţilor edililor locali.
La cel mai mare proiect din municipiu lucrează sub antrepriză firmele apropiaţilor edililor locali.

Antreprenorul general în proiectul de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii din Focşani, Unicom Galaţi, a solicitat o nouă amânare a termenului de finalizare a lucrărilor, de la 31 decembrie 2010 la 31 mai 2011.

Constructorul se află la a treia amânare însă continuă să motiveze că mai are mult de lucru întrucât lucrările sunt realizate doar în procent de 45 %.

Deşi UE a livrat banii la timp, în funcţie de lucrările realizate evident, Unicom Galaţi nu şi-a plătit muncitorii cu lunile. Aceştia şi-au luat tălpăşiţa iar la proiectul menit să marcheze hotarul dintre Moldova şi Ţara Românească s-a lucrat în ritm de melc trei ani.

Lucrările ar fi trebuit să fie gata la 30 noiembrie 2009, constructorul încasând deja 50% din fonduri. "Am semnat pentru noul termen că altfel rămânem cu piaţa aşa. Sperăm să aprobe şi Ministerul Dezvoltării şi cei de la UE să nu pierdem fondurile pentru că ai voie la două amânări atât după care vin penalizări sau pierzi fondurile", a declarat primarul municipiului, Decebal Bacinschi.

"Au dat mână cu mână"

Cel mai mare proiect al municipiului este lucrat de Unicom Galaţi însă, multe din lucrări au fost preluate sub antrepriză de firmele apropiate edililor locali.

Ca în versurile din "Hora Unirii", consilierul local PSD, Neagu Nistoroiu prin firma sa Arena SRL, patronul MBM Construct, Andrei Tănase - apropiat al primarului municipiului şi beneficiar al mai multor contracte pentru construirea blocurilor ANL şi Viorel Trifan de la SC Mavi beton, om de afaceri apropiat preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan "au dat mână cu mână" pentru modernizarea Pieţei Unirii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite