Focșani: Scumpirea gigacaloriei nu a trecut la ședința comisiilor de specialitate din Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prețul pentru gigacalorie plătit de populație a rămas momentan 148 de lei.
Prețul pentru gigacalorie plătit de populație a rămas momentan 148 de lei.

Aleşii locali au motivat că majorarea tarifului la gigacalorie nu etse potrivită pe timp de iarnă însă au cerut informaţii suplimentare de la furnizorul de agent termic, ENET SA privind tariful exact ce va fi suportat de proprietarii de apartamante de două respectiv trei camere, cu tariful mărit.

Odată cu majorarea tarifelor la gaze naturale anunțată de Agenția Națională pentru Reglementare Energetică (ANRE) edilu șef, Decebal Bacinschi a propus majorarea prețului gigacaloriei în Focșani pentru populație cu 30 %, adică la 182 de la 148 de lei cât este în prezent.

Proiectul a fost însă respins de consilierii locali la ședința pe comisii de specialitate ce a avut loc astăzi. Aleșii locali au motivat că majorarea nu este potrivită pe timp de iarnă.

Aceștia au cerut în schimb detalii la proiect din partea reprezentanților furnizorului de energie termică, ENET Focșani. „Toţi consilierii ne-am aţinut la acest proiect dar am cerut detalii privind preţul pe care îl va achita astfel cu noul preţ cel care locuieşte într-un apartament cu două camere şi el cu trei", ne-a declarat Mioara Lazăr, unul dintre consilierii locali.

Proiectul privind majorarea preţului gigacaloriei va fi supus la votare şi la şedinţa ordinară a consiliului local din aceastălună ce va avea loc pe data de 23.

Dacă proiectul nu va fi aprobat, Primăria va suporta diferența de preț de 233 de lei pe gigacalorie între 381, 7 stabilit de ANRE și 148 de lei, prețul pentru populație.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite