Focşani: Scot profit din pozele pentru veşnicie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comenzile vin pe bandă la magazinele de fotoceramică
Comenzile vin pe bandă la magazinele de fotoceramică

Mai multe studiouri foto din Focşani s-au orientat spre astfel de bussines-uri pentru a putea ieşi din colapsul financiar.Fotoceramica porneşte de la un preţ de 65 de lei şi ajunge la suma de 105 lei. Patronii care au astfel de afaceri spun că vânzările merg cât se poate de bine.


Bebe Munteanu este fotograf profesionist din 1986. După Revoluţia din 1989 a intrat în afaceri şi şi-a deschis mai multe studiouri foto în Focşani.


Pentru că lumea se orientează mai mult spre pozele digitale, Bebe Munteanu şi-a diversificat afacerea şi s-a axat de la finele anului trecut şi pe pozele pe ceramică, acestea urmând să fie lipite pe crucile din cimitire.


„Fotoceramica se mişcă cel mai bine. Noi avem aceste fotoceramice care trec printr-un procedeu de pigmentare chimică după care sunt arse într-un cuptor special. Sunt veşnice.

Avem şi concurenţi neloiali care folosesc altfel de procedee cu o folie ţiplată care nu ţine mai mult de 3-4 luni. Rămâne ceramica goală şi oamenii vin la noi să le rezolvăm problema", a spus Bebe Munteanu.

Este doar o afacere


Daniela Postovaru este de mai mulţi ani angajată la un magazin specializat pe fotoceramică. Focşăneanca spune că afacerea merge destul de bine.

„Nu ne bucurăm că mor oamenii. Trebuie să le facă cineva şi pe astea. Aşa cum se fac sicrie, cruci, şi tot tacâmul pentru o înmormântare, aşa se pun şi aceste poze veşnice pentru ca lumea să-i pomenească şi să-şi aducă aminte. Se fac şi poze color, dar şi alb negru", spune vânzătoarea.


Focşăneanca recunoaşte că a întâlnit şi cazuri speciale ale unor persoane care îşi pun la punct locul de veci înainte de a trece la Domnul.


„Unii îşi fac poza înainte de a muri ca să vadă cum ies în poză. Fiecare vine cu ideile lui şi nu poţi să-i refuzi pentru că e treaba lor până la urmă. Pe noi ne intersează să le facem un lucru de calitate. La cei care mor subit vin rudele în grabă şi aduc o poză tip buletin de te chinui până le poţi aduce la un nivel acceptabil", a mai spus Daniela Postovaru.


300 de înmormântări în Focşani


Anul trecut au avut loc doar în Focşani, 300 de înmormântări. Cei care au afaceri cu pompe funebre au avut profituri apreciabile. „Omul la necaz cumpără ce este mai de calitate şi nu se mai uită la preţ. Nu prea mai sunt bani, dar pentru înmormântări afacerea este peste linia de plutire", a spus administratorul unei firme de la pompe funebre.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite