Focşani: Reducerile şi negocierile ţin hotelurile în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelierii au redus terifele de cazare şi cu 50 %.
Hotelierii au redus terifele de cazare şi cu 50 %.

În mod miraculos, proprietarii de unităţi hoteliere dintr-un oraş mic precum Focşanii nu au tras obloanele pe fondul crizei. Administratorii hotelurilor se plâng că profitul a scăzut anul trecut din cauza crizei financiare cu 30 % şi au recurs la tot felul de strategii ca să supravieţuiască.

Criza strânge sacul la gură şi în rândul hotelierilor. Pentru a face faţă perioadei de recesiune, administratorii de hoteluri şi pensiuni din Focşani au trecut la reduceri de preţ.

Cele mai semnificative discounturi sunt la Hotel Fashion Center, din cartierul Sud. Tarifele au fost reduse cu până la 50 % pentru menţinerea clientelei. „Odată cu valul crizei financiare noi am scăzut preţurile la camere single de la 264 la 220 de lei în cursul săptămânii iar în week - end 150 de lei. Pentru camerele cu cazare pentru două persoane am redus chiar de la 534 de lei cât era anul trecut, la 265 în cursul săptămânii iar în week - end la 220 de lei, deci cu 50 % mai puţin. Chiar şi aşa, numărul clienţilor a scăzut cu 10 %", ne-a spus Daniela Buşilă, recepţioner la HFC.

Soluţia salvatoare: negocierea

Hotelurile care nu au făcut reduceri au preţurile în monedă europeană şi s-au trezit cu pierderi odată cu devalorizarea euro iar administratorii care nu au operat oficial reduceri de preţ au început să negocieze preţul de cazare în funcţie de clienţi şi de ora la care sosesc aceştia, pentru a nu rămâne cu camerele goale. „Noi nu am făcut o reducere de preţ afişată însă odată cu criza financiară s-a simţit reducerea de profit. La noi cifra de afaceri a scăzut fără dar şi poate cu 30 % motiv pentru care am ajuns să negociem preţul de cazare cu clientul. Mai ales dacă vine la oră mai târzie scădem şi 20 - 30 % din preţ. Preferăm să facem aşa decât să rămânem cu camerele goale", ne-a spus şi Rodica Mureşan, administratorul lanţului de pensiuni „Dana".

Preţurile la pesiuni pornesc de la 140 de lei pentru camera single şi ajung până la 170.

Chiar şi aşa, în plină criză financiară, camerele hotelurilor sunt ocupate aproape 100 % în Focşani întrucât numărul unităţilor de cazare s-a dovedit a fi insuficient.

Profit de Valentine's Day?

Hotelierii îşi pun speranţa în zilele de sărbătoare. Mare parte din ei mizează pe ziua îndrăgostiţilor, sau „Valentine's Day" cum îi spune americanul, şi de sărbătorile Pascale.

De regulă, în fiecare an încasările cresc cu 20 - 30 % sau chiar şi cu 50 de procente în aceste zile.

Atunci, încasările cresc şi cu ocazia petrecerilor organizate în restaurantele hotelurilor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite