Focşani: Primăria interzice traficul greu în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vehiculele mari vor intra în oraş în baza unei licenţe speciale.
Vehiculele mari vor intra în oraş în baza unei licenţe speciale.

Consilierii locali vor avea la mapa şedinţei de mâine un proiect de hotărâre ce priveşte interzicerea accesului autovehiculelor a căror masă totală depăşeşte 3,5 tone pe străzile municipiului. Pentru cei ce transportă marfă la magazinele din oraş a fost deja instituită o taxă.

Primarul municipiului, Decebal Bacinschi, a introdus pe ordinea de zi a şedinţei ce va avea loc mâine un proiect de hotărâre prin care interzice accesul maşinilor de mare tonaj, a căror masă totală depăşeşte 3,5 tone, pe străzile oraşului.

Excepţie vor face, bineînţeles, mijloacele auto pentru transport călători.

Dacă proiectul va fi aprobat, şoferii de pe TIR-uri şi de pe camioane care tranzitează Focşanii vor fi nevoiţi să ocolească oraşul pe DE 85 şi pe DN 2 D.

Dacă vor avea treabă în oraş, aceştia va trebui să îşi lase maşinile la marginea oraşului şi să vină pe jos sau cu taxiul în centrul urbei.

Majoritatea şoferilor vede cu ochi buni noua măsură, deocamdată doar schiţată pe hârtie. „Este foarte bine. Abia reuşeşti să te învârţi prin oraş de hurdubaiele alea mari şi în plus străzile sunt ciuruite de gropi în asfalt mai mult de la ele că sunt foarte grele. În alte oraşe aceste restricţii există deja de mult timp", ne-a spus George Zugravu, taximetrist în Focşani.

Taxă pentru licenţă specială

Camionagiii nu au primit însă vestea cu braţele deschise. „Ziua tranzitez oraşul dar seara aduc maşina acasă. Şi dacă o să mă prindă poliţia voi lua amendă. Eu unde să las maşina? La marginea oraşului? Dacă mi-o fură? Şi ce fac, dau bani pe taxi în fiecare seară să ajung acasă? Nu am cum!", ne-a spus indignat Mihai Cudalb, şofer pe camion la o societate comercială, de loc din Focşani.

Proiectul prevede şi licenţe speciale, pentru o perioadă de 24 sau 48 de ore, pentru şoferii ce transportă marfă la magazinele din oraş şi care nu au altă variantă de acces către magaziile acestora, un fel de bilet de voie. Licenţa se va elibera contracost.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite