Focşani: Porcul de Crăciun ia pielea de pe cumpărători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru o bucată de carne, focşănenii plătesc o mică avere
Pentru o bucată de carne, focşănenii plătesc o mică avere

Deşi Primăria a pregătit spaţii suplimentare pentru vânzarea cărnii de porc în Piaţă, cu intenţia de a se naşte concurenţă între crescătorii de animale şi firmele care vând carne la boxe, comercianţii nu au umblat şi la preţ, aşa cum şi-ar fi dorit oamenii.

Deocamdată, puţini focşăneni s-au aprovizionat cu carne de sărbători din piaţă, tatonând terenul în speranţa că în apropierea Crăciunului vânzătorii vor mai lăsa câţiva bănuţi la kilogramul de carne de porc.

„N-am cumpărat decât nişte măruntaie, pentru tobă, ca să le pot pregăti deja. Vreau să mai cumpăr o pulpă întreagă şi o să mai vin şi mâine, poate s-o mai ieftini, că la 16 lei/kg, cu cât se vinde acum, nu prea sunt clienţi", ne-a declarat Vasile Stoica, 57 de ani, salariat. Părerea sa este împărtăşită de mulţi oameni aflaţi la cumpărături, care vin, se uită, analizează şi apoi pleacă.

Porcul se cumpără mai bine în Ajun

„E o strategie a crescătorilor de animale de a ţine la început la preţ, pentru a-şi înmulţi profitul, dar să vedeţi că de frică să nu rămână cu marfa nevândută vor reduce preţul. Aşa a fost şi în anii trecuţi, aşa o să fie şi acum", pare convins Ion Albei, pensionar, fin cunoscător al mersului treburilor prin piaţă.

Nici crescătorii de porci nu par prea mulţumiţi de valoarea tranzacţiilor încheiate, considerând însă că preţul pe care îl propun e unul corect.

„N-are lumea bani. Vin săracii şi cer şi câte un kil, două de carne, ca să pună pe masă de sărbători. Îi înţeleg că li se pare scump, dar şi eu am muncit şi am cheltuit o groază de bani cu animalele", spune Iordache Stan, din Hînguleşti. La ora actuala pulpa de porc cu os se vinde cu 14 lei/kg, iar cea fără os cu 16,5 lei.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite