Focşani: Un om de afaceri a scăpat doar cu şase luni de închisoare cu suspendare după ce a târât cu maşina un poliţist 10 m pe asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul Cătălin Vatră lucrează acum la poliţia comunală Gugeşti.
Agentul Cătălin Vatră lucrează acum la poliţia comunală Gugeşti.

Tribunalul a casat decizia de achitare a omului de afaceri Gheorghe Gîrboiu după ce a acroşat cu maşina un poliţist pe E 85. Inculpatul a primit şase luni de închisoare cu suspendare şi este obligat să îi plătească agentului de poliţie Cătălin Vatră 3.500 de lei, drept daune morale.

Omul de afaceri Gheorghe Gîrboiu a fost condamnat ieri de magistraţii Tribunalului Vrancea la şase luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, după ce l-a acroşat cu maşina în septembrie 2008 pe agentul de poliţie Cătălin Vatră pe E 85, l-a dat cu capul de asfalt şi l-a târât zece metri pe stradă. Totul pentru că poliţistul i-a spus să îşi mute maşina, un autoturism de teren, de pe prima bandă de circulaţie a drumului European, întrucât încurca circulaţia.

Gîrboiu staţiona cu maşina pentru că s-a oprit să cumpere struguri la piaţa din apropierea localităţii Urecheşti. După incident, acesta şi-a continuat drumul, fiind oprit de filtrele de poliţişti abia în localitatea următoare, Goleşti.

Iniţial, Gîrboiu a fost achitat de completul de judecată căruia i-a fost repartizat prima dată cazul, mai exact de judecătoarea Măndica Badiu de la Judecătoria Focşani. Poliţistul a făcut apel la decizia acesteia şi a obţinut câştig de cauză, ce e drept, în al XII - lea ceas.

"Ieri, completul de judecată de la Tribunalul Vrancea a admis apelul nostru. A casat prima decizie dată de Judecătoria Focşani prin care domnul Gîrboiu era achitat şi l-au condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj şi îl obligă să îi plătească clientului meu daune morale de 3.500 de lei", ne-a declarat avocatul poliţistului, Nicoleta Apostu.

Fractura a devenit luxaţie

Poliţistul rănit susţine că medicii care l-au examinat au emis mai multe diagnostice. "Prima dată am avut diagnosticul de fractură la mână de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Apoi de la Serviciul de Medicină Legală Vrancea şi de la un alt medic din Spitalul Judeţean mi-au pus luxaţie, dar ulterior, în urma unor investigaţii de la alţi trei medici din oraş dar şi de la Institutul de Medicină Legală Iaşi am primit diagnostic de fractură. Oricum eu am stat cu mâna în ghips o lună de zile şi pe hârtie am primit 15 zile de îngrijiri medicale. O pot dovedi cu hârtii", ne-a declarat Cătălin Vatră.

Avocatul omului de afaceri Gheorghe Gîrboiu, Codruţ Balaş, încă nu aflase de condamnarea dată de magistraţii Tribunalului pentru clientul său.

"Să mă uit pe pronunţare şi apoi vom decide care va fi următorul pas. Nu ştiam că s-a decis deja", ne-a declarat acesta.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite