Focşani: O conductă avariată a înroşit apa la robinete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apă de la robinet plină de impurităţi.
Apă de la robinet plină de impurităţi.

Locatarii blocurilor din cartierul Sud al oraşului s-au trezit ieri că apa rece de consum curge plină de rugină. Reprezentanţii Companiei de Utilităţi Publice au pus totul pe seama unei avarii survenite la o conductă de apă din zona străzii Carpaţi.

Locatarii blocurilor din cartierul Sud au fost nevoiţi ieri să gătească cu apă plată întrucât, pe parcursul întregii zile, apa rece de consum a curs plină cu reziduuri de rugină.

„A fost oprită apa vreo două ore dimineaţă şi apoi de la ora 11.00 în continuu curgea roşie - cărămizie la culoare aşa. Ziceai că este saramură", ne-a spus Constantin Văsîi.

Copiii au mâncat hrană rece. „Nici vasele nu am putut să le spăl. A trebuit să merg să cumpăr mai multe bidoane din acelea de cinci litri de apă plată să pot să gătesc, să fac de mâncare pentru copii, să avem de băut. Oricum copiii au mâncat mai multe hrană rece, preparate, pentru că nu voiau să mănânce. Spuneau că am făcut mâncarea cu apă din asta roşie. Noi în general bem apă de la chiuvetă că este bună, dar acum nu am putut să ne atingem de ea. Nu aveai cum când o vedeai atât de colorată. Ziceai că curg zoi la robinet", ne-a spus şi Florentina Vasaliuc, o altă locatară.

Aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă focşănenii. După trei săptămâni fără apă caldă din cauza reviziilor efectuate de lucrătorii furnizorului de agent termic la conducte, aceştia s-au trezit cu apă călâie la robinet, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să recurgă din nou la băile la lighean.

Conducta cu bucluc

Reprezentanţii Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Focşani pun totul pe seama unei avarii ce a survenit ieri la o conductă de apă din zona străzii Carpaţi.

„Este vorba de o avarie la o conductă spartă de pe Carpaţi. A fost oprită apa pentru a se interveni să reparăm acolo şi la repornire apa a spălat oxidul de fier de pe ţevi. Este drept că a durat ceva mai mult dar se va rezolva", ne-a declarat directorul CUP Focşani, Gheorghe Vasilescu.

Părerea specialistului

Medicii spun că oxizii de fier proveniţi de pe conductele de apă nu sunt foarte periculoşi, însă nu este recomandată utilizarea apei în astfel de condiţii. „Noi în organism avem nevoie de oxizi de fier dar nu de acest fel. Acea apă nu este potabilă până nu se remediază situaţia", spune dr. Carmen Ţurcan de la Compartimentul de Promovare a Sănătăţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite