Focşani: Noul sediu al Poliţiei Municipale, gata la „Sfântu` Aşteaptă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În noua clădire, „pe afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul”
În noua clădire, „pe afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul”

Doar renovarea clădirii a „înghiţit" până acum 2,2 milioane lei. Cu toate acestea, sediul nu a fost amenajat nici pe jumătate. Ofiţerii şi agenţii de la Poliţia Municipiului Focşani mai au de stat în actualul sediu al IPJ Vrancea, până când va fi dat în folosinţă noul imobil de pe strada Longinescu.

Cumpărată în urmă cu mai bine de patru ani, sub mandatul comisarului- şef Viorel Şerbănoiu, pentru suma de 3,5 milioane de lei, clădirea în care urmează să-şi desfăşoare activitatea ofiţerii şi agenţii de la Poliţia Municipiului Focşani este departe de a fi finalizată.

Asta în ciuda optimismului celor trei conduceri care s-au succedat la comanda Poliţiei vrâncene, care pomiteau de la an la an că vor inaugura noul sediu. Clădirea a fost achiziţionată de Ministerul Administraţiei şi Internelor de la defuncta societate de drumuri SCCF Iaşi, care avea punct de lucru la Focşani.

În afară de preţul de achiziţie, în lucrările de compartimentare s-au investit până acum 2,2 milioane de lei, dar birourile nu au încă parchet pe jos şi nu sunt finalizate nici grupurile sanitare. În schimb, exteriorul clădirii este gata, lăsând senzaţia că toate sunt bune şi frumoase.

Încă 2,7 milioane de lei

„Din estimările noastre, am mai avea nevoie de 2,7 milioane de lei pentru a face clădirea funcţională. Dar anul acesta şi în prima parte a anului viitor este exclus să primim de la minister aceşti bani, pentru că nu suntem prinşi în planul de investiţii cu această clădire. De altfel, din vara anului trecut nu am mai primit niciun ban pentru această lucrare", ne-a declarat comisarul-şef Ionel Popescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

Prin urmare, cei peste 180 de lucrători ai Poliţiei Municipiului Focşani vor fi nevoiţi să lucreze în aceleaşi spaţii înghesuite împreună cu colegii lor de la judeţ.

„Noroc că s-au mutat Serviciul de Paşapoarte şi Poliţia Rutieră şi s-a mai decongestionat spaţiul puţin, că altfel stăteam ca sardelele în birouri", ne-a declarat un angajat al Poliţiei Municipiului Focşani.

Sală de forţă pentru poliţişti

Pe lângă birouri, noul sediu de pe strada Longinescu ar urma să dispună, conform proiectului, şi de un centru de întreţinere pentru poliţişti, respectiv o sală de forţă utilată corespunzător, în care oamenii legii să tragă de fiare pentru condiţia lor fizică, astfel încât infractorii să fie stăpâniţi mai uşor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite