Focşani: Municipalitatea vrea să repare străzile cu bani de la Ministerul Dezvoltării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat finanţarea unor lucrări de modernizare pentru 52 de străzi din oraş. Trei dintre acestea sunt trecute pe lista de asfaltare a doua oară, ele figurând şi pe lista lucrărilor plătite din împrumutul Primăriei de 50 de milioane de lei.

Banii pentru noile lucrări de asfaltare provin din programul „10.000 de km. de interes judeţean şi local", finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Au fost incluse în proiect 52 de străzi din municipiul Focşani dintre care trei, respectiv strada Popa Şapcă, Emil Racoviţă şi Prof. C. Stere, au figurat şi pe lista străzilor propuse spre modernizare odată cu contractarea împrumuturilor de 50 de milioane de lei de către Primăria Focşani.

Primarul municipiului, Decebal Bacinschi susţine că proiectul va fi modificat în cazul lucrărilor repetate. „Proiectul se poate modifica. Pot fi scoase pe listă fără nicio problemă străzile care sunt trecute de două ori dar oricum, acolo unde s-a asfaltat acum un an, doi, carosabilul e praf", spune edilul despre lucrări ce ar trebui să dureze cel puţin trei ani, conform garanţiei stipulată în contractul încheiat cu constructorul.

„Prăpăd pe străzi"

Chiar dacă străzile sunt asfaltate periodic iar lucrările sărăcesc municipalitatea an de an, străzile arată ca după bombardament după fiecare iarnă din cauza calităţii slabe a asfaltului.

„Este prăpăd pe străzi. Gropi la tot pasul de nu ştii cum să le ocoleşti. Eu sunt taximetrist şi cum circul cu maşina foarte mult, sunt nevoit să schimb bucşele la fiecare trei luni de zile. Dau în medie 900 de lei la reparaţii. Aproape că nu mă aleg cu nimic din bani", ne-a spus Valeriu Miron, un taximetrist din Focşani.

Pentru noul proiect de asfaltare, vor fi alocaţi 21 de milioane de lei. Lucările ar urma să înceapă în această vară, dacă fondurile vor fi alocate de la Bucureşti la timp.

Zonele vizate pentru asfaltare

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali, zonele vizate pentru noul program de asfaltare sunt cartierele Gară, Nicolae Bălcescu, Sud - Est, zona fostei autogări, Nord - Vest, zona Teatru şi cea a Castelului de apă din Obor. La Obor vor fi asfaltate străzile Podgoriei şi Răzoare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite