Focşani: Moş Crăciun se închiriază prin Mica Publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moşul i-a făcut deja vizita magică Biancăi Coroiu.
Moşul i-a făcut deja vizita magică Biancăi Coroiu.

Mihai Diaconu joacă rolul bătrânului cu barba albă de şapte ani, pentru copiii focşănenilor. Nu orice părinte îşi permite să îl închirieze. Fiecare reprezentaţie costă în medie 50 sau 300 de lei, dacă cererea vine din partea societăţilor comerciale.

În acest an i-au făcut safteaua familia Coroiu care l-a chemat pe „moşul din Laponia" pentru fetiţa lor de nouă ani, dar şi directorii unei bănci care au pregătit o surpriză pentru copiii angajaţilor.

Imediat ce a fost sunat pe telefonul mobil, moşul s-a urcat în taxi cu sacul plin cu cadouri şi a plecat în misiune.

Cu toate că renii ar fi fost mult mai potriviţi pe străzile înzăpezite din oraş, taxiul l-a lăsat la timp la destinaţie.

Primul loc în care a poposit a fost acasă la Bianca Coroiu. „Am primit de la moş un ursuleţ de pluş, nişte hăinuţe noi, mănuşi să mă pot juca în zăpadă şi multe dulciuri", ne-a spus Bianca radiind de bucurie după ce l-a văzut pe moş, exact aşa cum este descris în poveşti.

Cea care a fost cu iniţiativa este mama Biancăi, Camelia Coroiu. „Am văzut anunţul în ziar şi am vrut să i-l aduc acasă pe moş Crăciun fetiţei mele să îi confirm încă o dată, şi la nouă ani, că Moş Crăciun există", ne-a spus mama fetiţei.

Moş Crăciun nu-i deloc ieftin

Mihai Diaconu are 75 de ani şi joacă rolul lui Moş Crăciun pentru copiii focşănenilor de şapte ani.

Învăţător de meserie, îi este drag să vorbească cu copiii şi gustă din bucuria lor când le dă cadourile lângă brad. Uneori nici nu face faţă solicitărilor. „Iau cam 50 de lei de copil dar asta este în funcţie de părinţi. Cât îmi dă omul. Mi-au dat si 20 de lei sau nişte vin. De la firmele mai mari iau mai mult când mă cheamă să împart daruri copiilor angajaţilor. Am mai luat şi 300 de lei de reprezentaţie dar banii oricum îi folosesc să reînnoiesc costumul de moş Crăciun. Că în funcţie de cum te prezinţi este şi bucuria copiilor. Să pari cât mai real. Acum am în plan să îmi iau o mască din lână de oaie confecţionată de meşterii populari de la Nereju", ne-a spus moşul.

Cu costumul perfect pus la punct, Mihai Diaconu îşi dă anunţ la ziare în fiecare an în preajma Crăciunului prin care îşi lasă numărul de telefon mobil pentru cititori.

Îl puteţi găsi la numărul 0724.997.313. Onorează cu seriozitate fiecare comandă pentru a-şi menţine reputaţia.

Anul acesta a fost afectat de gripa porcină pentru că a pierdut comenzile de la grădiniţe şi din şcoli după ce Ministerul Sănătăţii a interzis serbările cu părinţii şi...Moş Crăciun.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite