Focşani: La consignaţia Fiscului se fac cumpărături de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Goea îşi aşteaptă clienţii cu marfa pe tejghea
Teodora Goea îşi aşteaptă clienţii cu marfa pe tejghea

În magazinul Direcţiei Finanţelor Publice se vinde, la preţuri extrem de mici, marfa confiscată de la firmele care încalcă legea. Astăzi, Fiscul vrâncean scoate la licitaţie mai multe case şi bunuri electrocasnice confiscate de la cei care nu au mai putut achita ratele.

Finanţiştii scot la vânzare o gamă diversificată de lucruri, de la încălţăminte, haine şi electrocasnice, până la peturi de bere şi capace de WC.

Valoarea bunurilor confiscate până acum şi aflate în magazinul Direcţiei de Finanţe Vrancea depăşeşte suma de 500.000 de lei, iar prin vânzare lor inspectorii speră să obţină banii care se vor intra mai apoi direct la bugetul de stat.

"Marfa este evaluată la preţuri sub cele de pe piaţă pentru ca vânzarea lor să fie rapidă. Evaluarea este făcută de o comisie alcătuită din reprezentanţi ai Protecţiei Consumatorului, Poliţiei sau ai Direcţiei Vămilor, Oficiului Concurenţei şi a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice", ne-a declarat inspectorul Radu Cristea.

Focşănenii nu se dau înapoi când vine vorba de chilipiruri, dovadă stând numărul mare de clienţi de roate vârstele care trec zilnic pragul consignaţiei.

"Avem peturi de bere de câte şase sticle la preţul de trei lei, camere video cu preţuri cuprinse între 100 lei şi 240 lei. Avem şi telefoane mobile care au un preţ bun de piaţă, de la zece lei şi până 50 lei, pălării la zece lei, mătase, drujbe, şurubelniţe şi multe alte produse. Lumea vine la noi să cumpere marfa. Nu numai pensionarii sunt abonaţi la magazinul nostru", recunoaşte Teodora Goea, angajată la consignaţia de la Finanţe.

Astăzi, licitaţie

Nu doar de la consignaţie pot fi cumpărate lucruri la preţuri mici, ci şi la licitaţia organizată azi după amiază, începând cu ora 16.00, unde sunt scoase la vânzare atât case şi maşini cât şi maşini de spălat, combine musicale sau televizoare. Un apartament din Focşani, aflat pe strada Comisia Centrală are preţul de pornire de 85.781, iar o casă din zona "Panduri" costă 223.620 lei.


Zeci de mii de produse confiscate

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea nu se pot plânge că nu aduc bani la bugetul de stat datorită preţurilor modice care atrag clienţi pe bandă. Telefon mobil: 10 lei - 50 lei, şosete - un leu, pantofi: 15 lei, mătase - zece lei, cameră video: 100 lei- 240 lei, capac WC: doi lei, ceas de perete: trei lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite