Focşani: Începe modernizarea aducţiunilor de apă în cadrul proiectului "Vrancea Aqua" de 100 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Companiei de Utilităţi Publice Focşani, Gheorghe Vasilescu şi trimisul SC Hidroconstrucţia SA, Emil Timofte au semnat ieri primul contract pentru derularea proiectului de extindere şi modernizare a aducţiunilor de apă din judeţ, Vrancea Aqua.

Valoarea întreagă a proiectului ajunge la peste 100 de milioane de euro, contractual semnat ieri fiind în valoare de 7,6 milioane de euro. Acesta din urmă constă în extinderea şi modernizarea reţelelor din oraşele Focşani, Odobeşti, Mărăşeti, Panciu şi Adjud.

Calitatea apei va fi îmbunătăţită în localităţile menţionate fiind utilizată de 160.000 de locuitori. Lucrările incluse în contractul semnat ieri au termen de realizare 36 de luni cu o perioadă de garanţie de un an.

Proiectul "Vrancea Aqua" se derulează cu fonduri europene de coeziune, cu o contribuţie modică a primăriilor din localităţile pe raza cărora se va lucra dar şi cu bani pe care Compania de Utilităţi Publice Focşani i-a obţinut printr-un împrumut, bani ce reprezintă 3 % din totalul investiţiei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite