Focşani: Grădiniţa se poate scumpi pentru 140 de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comasarea grădiniţelor 13 şi 10 din cartierul Sud din Focşani, ca urmare a pierderii personalităţii juridice a celei de-a doua, ar putea afecta atât activitatea cadrelor didactice cât şi pe cei 400 de micuţi înscrişi în momentul de faţă.

Părinţii celor 138 de copii înscrişi la Grădiniţa nr. 10 sunt îngrijoraţi că din anul şcolar viitor programul unor clase ale unităţii va fi modificat după cel al Grădiniţei nr. 13, care are program prelungit.


„Sunt şomer din luna octombrie a anului trecut şi nu am bani să plătesc grădiniţă cu program prelungit. 200 de lei pe lună pentru copil e peste puterile mele.

Dacă voiam să-mi duc băieţelul la program prelungit îl duceam direct acolo. Bugetul va fi unul singur, iar cei de la Grădiniţa 13 vor împărţi banii aşa cum vor ei şi tare mi-e teamă că odraslele noastre vor avea cel mai mult de suferit", a spus Adrian Ciubotaru, tatăl al unui băieţel în vârstă de cinci ani.

„Comasarea este o mare prostie"

Mulţi dintre părinţi sunt hotărâţi să-şi ia copii de la Grădiniţa nr. 10 şi să-i transfere în altă parte. Aceştia mai spun că decizia pe care a luat-o ISJ Vrancea este anapoda şi va strica bunul mers al lucrurilor.


„La program prelungit nu prea se face mare lucru. Eu l-am avut la Grădiniţa 13 şi nu ştia nici să facă o liniuţă. La Grădiniţa 10 a învăţat şi poezii în engleză, să numere şi să citească. Sunt foarte mulţumită de cum se face educaţia aici.

Comasarea mi se pare o mare prostie mai ales că cele două grădiniţe au program diferit. Să vină oricine din minister să vadă ce înseamnă să lucrezi în fiecare zi cu câte 30 de copii de cinci şi şase ani", a spus Anina Neagu, mama unei fetiţe de şase ani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite