Gaz de Suez a închis robinetul/Vezi cum s-a ajuns ca focşănenii să se încălzească din nou cu păcură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaz de Suez s-a ţinut de cuvânt şi de aseară a sistat alimentarea cu gaze pentru centrala termică a oraşului, după ce a aflat că ENET nu are la dispoziţie cele 5,5 milioane de lei pentru plata facturilor pentru lunile de iarnă.

Nici măcar promisiunile făcute de autorităţi că vor plăti jumătate din sumă, urmând ca restul de datorie să se achite pe parcurs nu l-au îmbunat pe furnizorul de gaze să adopte o altă atitudine.


În consecinţă, ENET se vede nevoită să folosească din nou păcura drept combustibil pentru încălzirea celor aproximativ 20.000 de locuinţe legate la sistemul centralizat. Cum şi stocul de păcură este aproape de final, în zilele următoare se va trece la furnizarea căldurii cu program.


„Este iarnă şi avem o responsabilitate socială faţă de concetăţenii noştri. Ştim că la păcură parametrii sunt mai scăzuţi, astfel că vom gândi împreună cu Primăria un program de furnizare a căldurii în municipiu, cum a fost anul trecut, în luna noiembrie, când s-a dat căldură numai noaptea. E vorba numai de căldură, pentru că apa caldă va fi furnizată non-stop", ne-a declarat Valter Popescu, directorul ENET Focşani.


Conducerea ENET are în vedere ca zilele viitoare să achiziţioneze o cantitate mai mare de păcură, pentru a putea depăşi sezonul rece.

Rău-platnicii, vinovaţi
Valter Popescu nu a uitat însă să-i învinuiască de această situaţie pe cetăţenii rău platnici, care nu-şi plătesc facturile cu lunile, dar care vor confort. „Avem de încasat de la populaţie mai mult decât factura pe care o avem de plătit la gaze. Din cauza acestora au de suferit, din păcate, şi cei care sunt cu plăţile la zi", mai spune Valter Popescu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite