Focşani: Fostul şef de la Garda Financiară a fost achitat de judecători după ce a fost găsit dormind la volan pentru că băuse mai multe pahare de whisky

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi primul test privind alcoolemia în sânge indica 2,15 g la mie, cel de al doilea test a avut ca rezultat 1,95 g la mie instanţa focşăneană motivând că probele de la dosar nu sunt concludente. Inculpatul a declarat că şoferul său era la volan şi a părăsit autoturismul în timp ce el s-a dus să cumpere un pachet cu ţigări.

Fostul şef de la Garda Financiară Vrancea, Mihai Bojoaică a fost achitat de Judecătoria Focşani după ce a fost prins dormind la volan cu maşina staţionată în mijlocului drumului.

Acesta a recunoscut atunci că a consumat cu ceva timp înainte mai multe pahare de whisky. Incidentul s-a petrecut anul trecut pe bulevardul Bucureşti. Fostul şef al Gărzii Financiare a scăpat însă întrucât primul test în ce priveşte alcolemia în sânge a înregistrat 2,15 g la mie în timp ce al doilea testv a indicat 1,95 g la mie.

Instanţa focşăneană a decis că probele de la dosar nu sunt concludente, inculpatul declarând că şoferul său era la volan şi a părăsit autoturismul în timp ce el s-a dus să cumpere un pachet cu ţigări.

În schimb, judecătorii nu au luat  în considerare declaraţiile unor taximetrişti, citaţi ca martori în proces, care au afirmat că l-au văzut pe fostul şef al Gărzii Financiare dormind la volanul maşinii, fără ca vreo altă persoană se se afle prin zonă.

Procurorii au posibilitatea să declare recurs împotriva sentinţei judecătoreşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite