Focşani: Elevii de la Cuza iau pauză pe ritmuri simfonice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Dragu se află în fiecare pauză la pupitrul radioului
Marina Dragu se află în fiecare pauză la pupitrul radioului

În urmă cu o lună, elevii colegiului focşănean au luat contact cu lumea radioului, în calitate de dj şi realizatori de ştiri. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 1.500 de lei, bani proveniţi din veniturile şcolii, urmând ca în perioada următoare să se achiziţioneze noi echipamente cu susţinere din partea sponsorilor.

Muzică simfonică, hituri oldies, melodii româneşti şi internaţionale, ştiri culturale şi noutăţi legate de activitatea colegiului.

De asta au parte în pauze elevii de la „Alexandru Ioan Cuza", după ce, în urmă cu o lună, o echipă de liceeni ambiţioşi, pasionaţi de muzică şi de mass - media au venit cu ideea lansării unui radio.

„Proiectul se numeşte „Culturalizare prin muzică" şi îşi propune să cultive gustul pentru muzica simfonică.

În fiecare zi, într-o pauză difuzăm doar acest gen de muzică, însă pe parcursul întregii zile alternăm cu melodii aparţinând mai multor stiluri muzicale.

De asemenea, intervalul 10.45 - 11.00 este dedicat ştirilor culturale, unele preluate din ziarul colegiului „Ecouri", altele referitoare la activităţile şi evenimentele din cadrul unităţii noastre şcolare", declară Mihaela Neagu, director adjunct al Colegiului Cuza.

În fiecare pauză, la pupitrul radioului se află Marina Dragu, o elevă extrem de implicată în acest proiect.

„Alături de colegul meu, Alexandru Munteanu suntem atât dj, cât şi prezentatori de ştiri, pe care le redactăm împreună cu alţi colegi. Dintotdeauna am fost atrasă de radio şi chiar mi-am dorit să profit de această oportunitate. Muzica este o altă pasiune de-a mea şi chiar mă bucur că punem un accent deosebit pe genul simfonic", spune eleva în vârstă de 17 ani.

Elevii, încântaţi

Dacă la început nu îndrăzneau să se manifeste prea mult atunci când în difuzoare se auzea muzică, acum liceenii chiar au început să danseze.

„Este o idee genială. Sunt melodii din anii '70 - '80, unele dintre ele melancolice, care se potrivesc întocmai gusturilor mele. Şi ştirile sunt foarte interesante şi educative", mărturiseşte Ana - Maria Ignat, elevă în clasa a IX-a.

Se vor implica într-un proiect naţional

De curând, conducerea Colegiului Naţional „Al. Ioan Cuza" a primit propunerea de a se implica în proiectul naţional „Ascultă cinci minute de muzică clasică", iniţiat de Radio România Muzical.

„Ne bucură această propunere şi deja am început să selectăm câteva melodii pe care le vom prezenta", declară directorul adjunct, Mihaela Neagu.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite