Focşani: După 50 de ani, se iubesc ca în prima zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu jumătate de veac, pe 6 noiembrie 1959, soţii Pupăză au spus „Da" în faţa ofiţerului de stare civilă. Au petrecut împreună momente deosebit de frumoase şi tot împreună, cu multă înţelegere şi dragoste, au reuşit să depăşească situaţiile dificile.

Soţii Stela şi Georgică Pupăză s-au cunoscut în urmă cu mai bine de jumătate de secol pe băncile Facultăţii de Geografie din Bucureşti. Ea din Călăraşi, el dintr-o comună din judeţul Vrancea, cei doi s-au îndrăgostit la prima vedere şi, după încheierea studiilor, s-au hotărât să-şi unească destinele.

Au spus „Da" în faţa ofiţerului de stare civilă din Popeşti, localitatea natală a lui Georgică. „A fost o nuntă restrânsă, cu rudele şi câţiva prieteni, însă pentru noi a fost cel mai frumos moment", îşi aminteşte Stela.

Unul dintre cele mai longevice cupluri din municipiu, soţii Pupăză şi-au desfăşurat activitatea la catedră, ca profesori de geografie.

„Mi-am început activitatea didactică în comuna Fitioneşti, apoi la Panciu, pentru ca în 1968 să devin inspector de specialitate la Inspectoratul Judeţean şi profesor la Liceul Electrotehnic. Soţia a fost profesoară la Liceul Economic, apoi la Pedagogic. De fiecare dată am mers la clasă cu bucurie şi dăruire", povesteşte Georgică Pupăză.

Sunt foarte mândri de cei doi copii

Cea mai mare bucurie a familiei Pupăză sunt copiii, Daniela şi Adrian, şi cei doi nepoţi. „Avem o fată şi un băiat, amândoi ingineri, stabiliţi în Focşani. Sunt pe lângă noi şi ne ajutăm unii pe alţii. Nepoţii sunt cei care ne umplu casa de bucurie şi de voiebună. Răzvan este student în anul trei la Drept, iar Miruna este în clasa a patra. Suntem foarte mândri de ei", adaugă Stela.

Cei doi soţi spun că reţeta longevităţii unei căsnicii stă în dragoste, înţelegere şi respect. „Echilibrul în activitatea profesională, în viaţa de familie şi în relaţiile cu prietenii, dar şi toleranţa sunt ingredientele esenţiale pentru o familie reuşită", mărturiseşte cuplul.

Fac parte din Clubul Pensionarilor

Deşi au peste şaptezeci de ani, soţii Pupăză au parte şi de distracţii. Sunt înscrişi în Clubul Pensionarilor şi astfel au posibilitatea de a participa la diferite petreceri, excursii, spectacole sau pise de teatru. Cât despre Ziua Îndrăgostiţilor, nu uită niciodată să-şi acorde câte un mic cadou unul altuia.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite