Focşani: Drogurile legale alimentează spitalul cu tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etnobotanicele au demonstrat că pot ucide.
Etnobotanicele au demonstrat că pot ucide.

Un tânăr de 22 de ani din Focşani a ajuns seara trecută la spital cu intoxicaţii stomacale după ce a consumat un cocktail de substanţe etnobotanice. Numărul pacienţilor cu afecţiuni produse de droguri legale a crescut din ce în ce mai mult la UPU iar ordinul guvernamental care ar trebui să interzică comercializarea acestora in România înaintează în pas de melc către Parlament.

Ionuţ Păun are 22 de ani şi este din Focşani. La fel ca mulţi tineri de vârsta lui s-a lăsat tentat de mirajul magazinelor care promit „senzaţii magice" numai că, seara trecută, după ce a consumat un amestec de plante etnobotanice, a ajuns la Spitalul Judeţean.

Citiţi şi: Focşani: O tânără de 20 de ani a ajuns la spital după ce a inhalat droguri legale

Tânărul a spus că a cumpărat substanţele de la un „magazin de vise" din municipiu, din curiozitate. Pentru că s-a simţit rău, bărbatul a apelat la ajutorul medicilor de urgenţă, însă, cu toate că i s-a recomandat internarea în spital şi o vizită la Psihiatrie, acesta a refuzat pe propria răspundere.

Mai puternice decât drogurile de mare risc

Medicii de la UPU sunt îngrijoraţi întrucât numărul pacienţilor cu toxiinfecţii stomacale cauzate de substanţe etnobotanice a crescut îngrijorător în ultima perioadă: cel puţin zece persoane în fiecare săptămână, cele mai multe provenind din rândul elevilor. "Tânărul care a venit aseară a fost adus de rude. Nu se poate face nimic pentru că aceste droguri sunt permise de Uniunea Europeană dar este vorba de faptul că substanţele etnobotanice nu sunt nocive când e vorba de o ţigară sau o doză mică însă când această cantitate este depăşită, ceea ce se întâmplă frecvent în rândul tinerilor, au efecte mai grave decât drogurile de mare risc. Am avut şi fete de 15 ani care au ajuns aici leşinate din cauza acestor substanţe", ne-a declarat dr. Dana Dincă, şef UPU Vrancea.

Şi poliţiştii sunt legaţi de mâini întrucât nu pot interveni, ne-a spus şi şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Oganizate, comisar Costel Manea.

Nici reprezentanţii OPC, dar nici comisarii Gărzii Financiare nu au primit tematici de închidere a acestor magazine.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite