Focşani: Crăciunul săracilor este sărbătorit la Adăpostul Temporar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătăresele au muncit zile în şir pentru mesele săracilor din adăpost
Bucătăresele au muncit zile în şir pentru mesele săracilor din adăpost

Dacă înainte de Crăciun, Adăpostul Temporar găzduia cel mult douăzeci de oameni ai străzii, în preajma sărbătorilor, alţi opt nevoiaşi au păşit pragul centrului.

Spaţiul nu este suficient, însă pentru a le oferi tuturor şansa de a avea un acoperiş deasupra capului în aceste zile de sărbătoare, s-au mai amplasat câteva saltele.

De asemenea, voluntarii de la Crucea Roşie, în frunte cu Rodica Davidean, au avut grijă să pregătească un meniu special pentru sărmani, astfel încât să simtă şi ei spiritul Crăciunului.

„Le-am oferit nevoiaşilor o varietate de bucate tradiţionale: aperitive, lebăr, cârnăciori, sarmale, ciorbă de perişoare, cozonaci, dulciuri şi bineînţeles sucuri, apă minerală, ceaiuri, dar şi câte o căniţă de vin fiert", spune Rodica Davidean, director la Crucea Roşie.

Meniul de sărbătoare a fost servit inclusiv astăzi, dimineaţa şi seara, urmând ca de Revelion, de Sfântul Vasile, Sfântul Ion şi de Bobotează, nevoiaşii să se înfrupte din aceleaşi specialităţi, preparate de Aurelia, bucătăreasa centrului.

Platourile sunt aşezate sub formă de bufet suedez, astfel încât fiecare să poată mânca ce pofteşte. „Nu mi se pare extrem de greu să le facem o astfel de bucurie acestor oameni. Comunicând cu ei, îi mai facem să uite de necazuri", adaugă Rodica Davidean.

Ziua, bat drumul prin oraş

Centrul de Adăpost Temporar îi găzduieşte pe cei douăzeci şi opt de nevoiaşi doar pe timpul nopţii, urmând ca, ziua, aceştia să-şi ia tălpăşiţa şi să bată drumul prin oraş.

Şi după sărbători, sărmanii care au avut norocul de a prinde un loc la adăpostul temporar vor avea parte de o cină caldă, în cadrul programului „Masa pe roţi", iniţiat de Crucea Roşie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite