Focşani: Comerţul cu porcii vii în târg rămâne prohibit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Godacii mai au de aşteptat până vor vedea târgul
Godacii mai au de aşteptat până vor vedea târgul

Oficialii Direcţiei Sanitar Veterinare Vrancea spun că, în perioada următoare, din cauza pestei porcine, comerţul cu porci vii este interzis. Astfel, toţi cei care vor veni cu godacii la târg pentru a-i vinde riscă să rămână fără animale şi să se aleagă şi cu o amendă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 lei.

Anul trecut, mai mulţi comercianţi au fost sancţionaţi cu suma de 5.000 lei pentru că nu au respectat normele sanitar veterinare privind interdicţia de a transporta, respectiv de a comercializa porci vii.

Citiţi şi: Vulpile nu vor fi vaccinate antirabic nici anul acesta

Cei mai mulţi provin din zona Adjud-Homocea, iar aceştia au acumulat amenzi care însumează câteva sute de milioane de lei vechi.

Măsura îi nemulţumeşte pe comercianţi

Deşi mai puţini ca de obicei, cei care vând porci nu înţeleg de ce nu li se permite accesul în târg.

Ei spun că au mers şi în alte judeţe unde nu erau aceste restricţii.

„Porcii sunt sănătoşi, am certificat la ei.
Nu ne lasă să vindem pentru că facem concurenţă la ăia mari, sunt interese
", a declarat Petruş Ivan, din Homocea. Când nu sunt lăsaţi să vândă în târg, cei mai mulţi se aşază în imediata apropiere a Oborului, pe o stradă lăturalnică.

Derogare, doar de sărbători

Pentru a respecta tradiţiile de Crăciun, oficialii DSVSA Vrancea au obţinut o derogare prin care, în luna decembrie, comercianţii de porci au fost lăsaţi să-şi vândă animalele în târg.

„Au fost primiţi însă doar cei care au avut toate documentele în regulă, în special cele care privesc sănătatea animalelor", a precizat Iulian Cucoli, purtător de cuvânt al DSVSA Vrancea.

Directorul instituţiei spune că ANSVSA nu a anunţat încă eliminarea interdicţiei de transport şi comercializare a porcilor în târgurile şi oboarele din judeţ.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite