Ce caută ANI la fostul poliţist Rotaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la vilă au încetat în urmă cu doi ani
Lucrările la vilă au încetat în urmă cu doi ani

Fostul agent şef, condamnat pentru luare de mită, deţine şi o vilă pe care a trecut-o pe numele socrului săuDupă ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a închis dosarul, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat noi cercetări asupra averii fostului poliţist.

Condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare după ce a fost prins în noiembrie 2008 în timp ce lua mită, Nicolae Rotaru are probleme serioase şi la declaraţia de avere.

Citiţi şi: Polițistul Rotaru este reclamat de ANI pentru averea nejustificată

În urmă cu doi ani, acesta susţinea că deţine un autoturism marca Mercedes clasa C şi un apartament de 98 de mp în municipiul Focşani. Fostul poliţist şi-a construit însă şi o vilă de 365 de mp cu zeci de camere, în comuna Gologanu, unde locuiesc părinţii şi socrii săi. Toate astea dintr-un salariu lunar de 2.000 de lei.

Nu mai are bani să termine casa

Vecinii spun că vila este trecută pe numele socrului său, Ghiţă Ene, şi că a fost ridicată la roşu doar cu câteva luni înainte ca fostul poliţist să fie arestat pentru luare de mită. Lucrările au stagnat însă exact din momentul în care Nicolae Rotaru nu a mai lucrat în poliţie.

"Casa este din 2007, a ridicat-o în câteva luni şi apoi, imediat după ce l-a prins cu mita, nu a mai făcut nimic la ea. Probabil nu a mai avut bani", ne-au declarat vecinii lui Rotaru din Gologanu.

Rotaru nu comentează

Rotaru a fost dat afară din poliţie în luna mai 2009, împreună cu inspectorul principal Marius Milea, odată cu finalizarea dosarului. Ambii au fost prinşi în flagrant la sfârşitul lunii noiembrie 2008 luând mită 3.000 de lei de la un procuror sub acoperire ce depăşise viteza legală pe E 85.

La aproape un an de la finalizarea dosarului, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cercetări suplimentare în cazul lui Rotaru, acuzându-l pe acesta de fals în declaraţii. Potrivit unui comuicat de presă emis de ANI, fostul poliţist a acumulat împreună cu familia o avere ce le depăşeşte veniturile.

"Rotaru nu a menţionat în declaraţiile de avere un credit la BCR luat în 2004, nu a menţionat veniturile sale şi nici pe ale soţiei şi a dat date eronate privind deţinerea şi înstrăinarea unor maşini marca Mercedes, Volkswagen şi Audi", se mai arată în comunicatul ANI.

Contactat de reporterii noştri, fostul poliţist Nicolae Rotaru, acum angajat al unei societăţi de asigurări, a refuzat să dea declaraţii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite