Focşani: Campionul născut într-un atelier de mecanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin (plan îndepărtat) se antrenează în atelierul transformat în sală
Florin (plan îndepărtat) se antrenează în atelierul transformat în sală

Florin Antohe a devenit vicecampion judeţean la tenis de masă, pregătindu-se într-o sală de sport improvizată. Elev la Grupul Şcolar de Transporturi Auto, Florin a făcut o pasiune din tenisul de masă. Deşi condiţiile de lucru sunt de nedescris, băiatul face performanţă.

Ora de educaţie fizică este un calvar pentru elevii de la Grupul Şcolar de Transporturi Auto. Într-o încăpere de maximum 20 de metri pătraţi, unii dintre ei reuşesc să facă şi performanţă. Este şi cazul lui Florin Antohe, vicecampion judeţean la tenis de masă.

Cu toate că se pregăteşte doar de două sau trei ori pe săptămână, în timp ce colegii săi aşteaptă să pună şi ei mâna pe o paletă de tenis, Florin reuşeşte să obţină premii la toate consursurile şi olimpiadele.

„Orele de educaţie fizică mi le dedic tenisului de masă. Singura problemă este că sala unde practic acest sport este foarte mică, de fapt este o sală improvizată la subsolul liceului. Noi nu avem o sală de educaţie fizică deocamdată", spune Florin Antohe.

Profesorul, ajutor de nădejde

Dan Manole, profesorul de sport al Grupului Şcolar de Transporturi Auto, este cel care îl pregăteşte pe Florin. Deşi, la fiecare oră de sport trebuie să se ocupe de mai bine de douăzeci de elevi, puţinul timp pe care i-l acordă lui Florin este esenţial.

„Florin este un copil ambiţios. Chiar dacă ne desfăşurăm activitatea într-un fost atelier de mecanică, performanţele nu întârzie să apară. Şi acest lucru mă bucură", declară profesorul Dan Manole.

Mai mult de atât, Dan Manole a format o echipă de fotbal în condiţiile în care Liceul Auto nu dispune de un teren de sport. Cu toate acestea, fără nicio oră de antrenament, băieţii câştigă premii la toate competiţiile judeţene.

„Echipa de la Auto se clasează pe a treia poziţie pe judeţ. Luând în considerare faptul că noi nu avem un teren de fotbal, este de-a dreptul o performanţă. Sperăm ca în următorii doi ani să se finalizeze lucrările de construcţie a sălii de sport", adaugă Dan Manole.

Nu mai sunt bani pentru construcţia sălii

Directorul Grupului Şcolar de Transporturi Auto, Ioan Negoescu, a demarat lucrările de construire a unei săli de sport, însă banii au fost insuficienţi. Neavând cu ce să mai plătească firma de construcţii, sala a rămas nefinalizată. Directorul speră ca în maximum trei ani elevii vor putea face ora de educaţie fizică în condiţii normale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite