Vrancea: Cabana Dragomira, folosită de Nicolae Ceauşescu pentru partidele de vânătoare, a ieşit din circuitul turistic / Vezi pe mâna cui a ajuns vila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vila a fost închiriată pentru cinci ani de către directorul Veritas Panciu, Adrian Toma. Vestita cabană de la Soveja, folosită de Nicolae Ceauşescu pentru partidele de vânătoare, a fost închiriată de Direcţia Silvică pentru preţul de 65000 de lei/an.

Dacă la prima licitaţie, organizată de Direcţia Silvică în luna decembrie 2010, nu s-a arătat nimeni interesat pentru închirierea vilei Dragomira, la preţul de 38.000 de lei/an, zilele trecute s-au dat lupte grele pentru adjudecarea locaţiei preferate de Nicole Ceauşescu când venea în Vrancea la vânătoare.


Pentru aceasta au licitat directorul Veritas Panciu, Adrian Toma, şi o societate din conuma Cîmpuri, vila fiind adjudecată în nume propriu de Adrian Toma, pentru o perioadă de cinci ani, la preţul de 65.000 de lei/an.


Acesta urmează să semneze zilele viitoare contractul prin care va prelua locaţia. „Suntem foarte mulţumiţi de preţ. Din venituri ne recuperăm cheltuielile cu amortizările, cu impozitele şi mai avem şi ceva câştig. Noi am administrat această locaţie, dar în ultimii ani am fost tot timpul pe pierderi", ne-a declarat inginerul Titi Olteanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Focşani.


Lepşuleţ mai aşteaptă
În acest sens, Direcţia Silvică va scoate din circuitul turistic vila Dragomira, însă nu este exclus ca noul administrator, Adrian Toma, să gândească afacerea ca un loc de făcut bani.


Acesta a fost plecat ieri din localitate şi nu ne-a răspuns nici la telefon pentru a ne oferi amănunte despre intenţiile sale în legătură cu vila Dragomira. Surse din Direcţia Silvică ne-au precizat totuşi că acesta va folosi locaţia pentru acţiunile de protocol organizate prin Veritas Panciu.


Este de menţionat că Direcţia Silvică a mai scos la licitaţie şi cabana Lepşuleţ, mult mai mare ca suprafaţă, evaluată la 120.000 de lei chirie/an, care nu a atras încă niciun competitor.


Tot în cadrul aceleeaşi licitaţii, Direcţia Silvică a mai închiriat sediile administrative ale ocoalelor silvice de la Nereju, Tulnici, adjudecate de obştile locale, dar şi sediile Ocoalelor Silvice Adjud şi Panciu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite