Focşani: Benzinăriile de cartier „ţepuiesc” clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 De la multe din pompele de cartier rişti să pleci cu rezervorul gol
De la multe din pompele de cartier rişti să pleci cu rezervorul gol

  Mulţi focşăneni se plâng că sunt înşelaţi la unele staţii de benzină din municipiu. Dacă la unii se întâmplă să intre o cantitate mai mică de combustibil în rezervor, alţii susţin că după ce alimentează, ceasul înregistrează o cantitate mai mare faţă de capacitatea rezervorului.

George Dumitrescu, un focşănean în vârstă de 35 de ani, este taximetrist de zece ani şi spune că a fost păcălit acum câteva zile la o pompă de bezină.


„Persoana era foarte grăbită şi a trebuit să-mi fac alimentarea de la o staţie de benzină de cartier. Am pus zece litri de motorină şi am plecat la drum. Am făcut doar 110 kilometri şi s-a aprins becul roşu. Cu două zile înainte băgasem acelaşi număr de litri de motorină de la o benzinărie cunoscută şi am făcut 160 de kilometri. Cu 50 de kilometri în plus.

Este clar că motorina a fost amestecată cu alte lichide. Sunt multe trucuri de care noi nu prea ştim", a spus taxmetristul focşănean, care graţie meseriei sale a reuşit, în atâţia ani de muncă, să înveţe cum să se ferească de benzinăriile de unde pleci şi cu rezervorul şi cu buzunarul goale.

Îţi ia bani şi după ce ai făcut „plinul"

Ovidiu Gavrilescu, un alt şofer, a făcut chiar un clasament al bezinăriilor din Focşani care s-au obişnuit să dea ţepe pe bandă rulantă. Cele mai multe staţii cu probleme sunt mici, aflate în cartiere.

„Una este chiar aici, în zona fostului CPL. Asta cred că e pe primul loc. Mai este o staţie „fantomă" în zona Gării unde se învârte ceasul şi după ce termini de făcut plinul. Pe furtun nu mai curge combustibilul, dar ceasul înregistrează în continuare.

L-am chemat pe şeful staţiei şi mi-a spus că pompa are un mic defect pe care cei de la metrologie nu au putut să-l rezolve. Mai era puţin şi mă scotea pe mine vinovat că nu m-am dus la altă pompă. Este adevărat că sunt staţii de benzină unde nu se fură deloc.

Lucrurile nu trebuie generalizate, dar cei care greşesc ar trebui pedepsiţi. Nu merg la OPC pentru că ştiu că durează. Li se dă o amendă de ochii lumii şi apoi fiecare îşi vede de treaba lui", continuă taximetristul.


Lipsă de măsuri din lipsă se sesizări

Dumitru Dilă, directorul OPC Vrancea, nu înţelege de ce oamenii nu vin să facă plângeri dacă sunt păcăliţi.

„Oamenii nu s-au învăţat să vină la noi şi doar vorbesc între ei pentru a-şi vărsa amarul. Nu putem lua nicio măsură până nu avem plângeri oficiale. În 2009 nu am primit nicio plângere de la cineva care ar fi fost înşelat de o benzinărie", ne-a spus oficialul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite