EXCLUSIV Bărbatul care a ajuns în sevraj la UPU e consumator cronic de cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dependenţa de cocaină nu se tratează cu alte droguri.
Dependenţa de cocaină nu se tratează cu alte droguri.

Acesta a declarat medicilor că a consumat cocaină chiar cu două zile înainte de a ajunge la spital. Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate nu au mai făcut capturi de droguri de mare risc în Focşani de mai bine de doi ani.

Dumitru T., de 33 de ani din Focşani a ajuns duminică seară în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean „Sf. Pantelimon" după ce a consumat mai multe tipuri de substanţe „etnobotanice" (comercializate în magazinele „de vise") şi canabis.

Potrivit raportului medical, acesta a declarat însă că este consumator cronic de droguri de mare risc, respectiv cocaină.

Consumase această substanţă chiar cu două zile înainte de a ajunge la spital, iar duminică seara a fumat câteva ţigări de canabis (marijuana) pentru a substitui cocaina.

Deşi era foarte agitat iar medicii i-au recomandat să se interneze la secţia de Psihiatrie, Dumitru a plecat acasă, pe propria răspundere.

El este cunoscut ca fiind consumator vechi de cocaină. „Pacientul a declarat că este consumator de cocaină de la vârsta de 25 de ani dar a avut şi o perioada de abstinenţă de şapte ani. A reluat consumul de trei luni", se menţionează în raportul UPU, întocmit conform declaraţiilor pacientului.

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate a preluat cazul

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) au început o serie de investigaţii însă nu i-au întocmit dosar penal lui Dumitru T., întrucât acesta merge la clinici de dezintoxicare.

Consumatorii de droguri care încearcă să se trateze nu intră sub incidenţa legii nr. 143/2.000 privind combaterea traficului şi consumului illicit de droguri.

Ofiţerii SCCO nu au mai capturat droguri de mare risc în Focşani de mai bine de doi ani.

Medicii avertizează însă că drogurile pot duce la deces. „Consumul accidental nu cauzează leziuni pe organe însă creează toleranţă din partea organismului care mai apoi cere doze din ce în ce mai mari. Aşa apare dependenţa, iar în cazul drogurilor puternice se ajunge cel mai des la intoxicaţii, iar următorul pas este decesul", ne-a declarat Marcel Şarpe, medic în cadrul Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite