Focşani: „Bachus 2010” întinde nervii şoferilor la maxim / Vezi aici ce înseamnă spectacolele artistice de la festivalul vinului pentru locatarii blocurilor de la Gară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa se circulă pe rutele ocolitoare în aceste zile.
Aşa se circulă pe rutele ocolitoare în aceste zile.

Pe timpul Festivalului Viei şi Vinului, traficul rutier din zona Pieţei Gării se desfăşoară cu ambuteiaje, pe străzi înguste întrucât bd. - ul Gării este închis. În acelaşi timp, locatarii blocurilor din zonă sunt exasperaţi deja de zgomotul produs de comercianţii care şi-au instalat tarabele şi se gândesc cu groază la serile în care vor fi spectacole.

Odată cu începerea pregătirilor pentru amenajarea perimetrului în care se desfăşoară Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului, străzile din oraş au devenit neîncăpătoare pentru maşini.

În zona gării, ambuteiajele sunt la tot pasul întrucât variantele ocolitoare sunt străduţe extrem de înguste. Practic, pe aceste artere se va desfăşura traficul rutier în cele trei zile ale festivalului.

Şoferii sunt exasperaţi iar localnicii nu îşi mai găsesc locuri de parcare. Aceştia au fost înştiinţaţi de Primărie cu câteva zile înainte că trebuie să îşi ridice maşinile din zonă pe perioada festivalului, întrucât tarabele cu obiecte de artizanat şi standurile cu vin sunt instalate chiar în parcarea lor.

"Este groaznic. Maşini peste maşini, nervi. Nu poţi circula pur şi simplu. O străduţă din aceasta o parcurgi în zece minute şi ea are zece metri. Dacă locuieşti în zonă nu ai loc de parcare niciodată în aceste zile. Dacă am lăsat maşina aici, nu o mai pot scoate până luni dimineaţă pentru că vin comercianţii şi cei care vin să vadă spectacolele", ne-a spus Lucian Ciută (45 ani).

Cu decibelii în casă

Locatarii blocurilor din zona Gării sunt îngroziţi de-a dreptul la gândul că vor fi nevoiţi să suporte decibelii la cote maxime chiar sub geamul lor, timp de trei zile.


"Eu numai când ies din casă parcă îmi joacă în stomac tobele acelea. Mi se face rău. Nu putem dormi. Muzica este foarte tare. Un adevărat vacarm. Toţi care vin aici îşi fac nevoile sub geamul nostru, că la ce înghesuială va fi aici, nu mai găsesc ei toaletele acelea. În plus, nici autobuzul nu intră până aici, trebuie să mergem o staţie pe jos, că nu poate intra"
, ne-a spus şi Niculina Damian (73 ani).

Variante ocolitoare pentru şoferi

Bulevardul Gării este închis pe perioada festivalului de la intersecţia cu strada Grigore Ionescu până la intersecţia cu strada Longinescu. Variantele ocolitoare stabilite pentru şoferi sunt str. Ion Creangă - str. Emil Racoviţă - str. Bîrsei respectiv str. Longinescu - str. Tănăsescu - str. Războieni.

Citiţi şi: Bachus dă cep mâine la Festivalul Vinului / Vezi aici programul manifestărilor

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite