Focşani: Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice şi elevii din Vintileasca protejează “bulbucii de munte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Bulbucii de munte"
"Bulbucii de munte"

Intitulat „Noi vrem să ocrotim bulbucii de munte", proiectul ONG-ului se apropie de final urmând ca localnicii din zonele în care plantele rare protejate de lege cu numele de "bulbuci de munte" să primească un ghid cu informaţii privind protejarea şi conservarea acestora.

Proiectul a fost derulat timp de un an de zile de către Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului, Fundaţia pentru Parteneriat şi cu Apemin Tuşnad.

Practic biologii au înfiinţat un grup şcolar cu care au mers şi au studiat starea "bulbucilor de munte", flori ce se aseamănă cu bujorii şi au petalele de culoare galbenă şi portocalie. Acestea sunt protejate de lege şi cresc cu precădere în aria protejată "Poiana Muntiorul" înfiinţată în 2004 şi care se întinde pe o porţiune de 22 de ha în comuna Vintileasca.

"Perioada de înflorire a bulbucilor de munte este mai -iunie. În urma acestui proiect vom elabora un ghid ce va fi înmânat localnicilor din Vintilească. Acest ghid va cuprinde date despre cum trebuie protejate, conservate aceste plante", ne-a declarat Silviu Chiriac, consilier în cadrul Agenţiei pentru Protecţie a Mediului Vrancea şi membru al ACDB.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite