Focşani: Artistul penitenciarului este condamnat pentru viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Anghel ar vrea să îşi expună lucrările.
Marian Anghel ar vrea să îşi expună lucrările.

Omul are de executat patru ani însă nu îşi recunoaşte fapta susţinând că este victima unei erori judiciare.

Marian Anghel are 39 de ani, este din satul Vităneşti, comuna Boloteşti, şi ispăşeşte la Penitenciarul Focşani o pedeapsă cu închisoarea de patru ani, pentru un viol.

Nu îşi recunoaşte însă nici acum fapta, susţinând că este victima unei erori judiciare.

În Penitenciar i se spune „Artistul", pentru că înainte de a ajunge după gratii se ocupa cu arta prelucrării lemnului, fiind solicitat pentru diverse lucrări prin mai tot judeţul.

Talentul artistic l-a dobândit într-o anumită perioadă a vieţii sale, pe când frecventa aşezămintele monahale.

Pasiunea pentru artă nu l-a părăsit nici după gratii, mărturisindu-ne că pictura îl ajută să treacă mai uşor peste necazul în care se găseşte. "Îmi omor timpul ocupându-mă cu sculptură, pictură. Practic, îmi îmbunătăţesc cunoştinţele, dar sper să nu rămân aici foarte mult. Vreau să mă adresez instanţelor internaţionale să-mi găsesc dreptatea. Probele ADN indică foarte clar că nu sunt autorul violului", îşi plânge soarta Marian Anghel.

Îl inspiră temele religioase

Din luna septembrie, de când a fost condamnat definitiv şi a fost închis în penitenciar a realizat doar patru lucrări, toate cu tematică religioasă. „Pictura pe coajă de copac este pretenţioasă, pentru că lemnul trebuie tratat înainte de a lucra pe el. Îl tratez cu aracet, pânză şi gled, apoi pictez. În momentul de faţă ceea ce mă inspiră sunt temele religioase. De curând am început să pictez şi pe sticlă", ne povesteşte „Artistul".

El este recunoscător celor din Penitenciar că îi pun la dispoziţie materialul de lucru şi tot ce are nevoie pentru a-şi pune în valoare talentul şi intenţionează să organizeze o expoziţie personală cu lucrările sale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite