Focşani: Angajaţii spălătoriilor de maşini nu au fost învinşi de ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înfofoliţi, splătorii auto au fost la datorie
Înfofoliţi, splătorii auto au fost la datorie

Îmbrăcaţi cu câte două sau trei rânduri de haine şi încălţaţi cu cizme din cauciuc, angajaţii câtorva spălătorii auto din municipiu sunt nevoiţi să îndure gerul năprasnic pentru a-şi câştiga existenţa.

Chiar dacă, în timp ce spală maşinile trag obloanele de la intrare pentru a fi mai dosiţi, frigul le pătrunde până la oase.

„Niciodată până acum nu am prins un aşa ger. Dar ce să fac, stau şi îndur. Mă îmbrac cu haine foarte groase, iar fără cizme din cauciuc nu pot sta că altfel mă ud la picioare. Când mă ia frigul mai tare, beau câte o cană cu ceai şi uite aşa stau aici până seara", spune Marian Anghel.

Patronii care au preferat să mai câştige un ban, în ciuda condiţiilor meteo nefavorabile, au fost nevoiţi să respecte măsurile de protecţie a angajaţilor, impuse de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În acest sens, au oferit angajaţilor băuturi calde şi le-au acordat pauze pentru a se putea încălzi, după câteva ore de lucru în frig şi apă.

Spălătorii închise

Fie că au auzit de controalele anunţate de inspectorii ITM, fie că au vrut să-şi protejeze angajaţii, unii patroni şi-au întrerurpt activitatea în această perioadă.

„Inspectorii noştri au fost în control şi la vreo două spălătorii auto, însă au avut surpriza de a observa că acestea erau închise", declară Mircea Moise, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Nu doar spălătorii auto sunt nevoiţi să îndure gerul, ci şi vânzătorii ambulanţi de ziare, angajaţii de la salubritate sau muncitorii care lucrează pe şantierele de construcţii.

Cât despre pieţari, se pare că foarte puţini au mai îndrăznit să scoată marfa pe tarabe.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite